Νέα πλατφόρμα Bajaj για ηλεκτρικά Pulsar, αλλά και KTM και Husqvarna


Η Bajaj οργανώνει την παραγωγή της για να αρχίσει να παράγει και ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες και σκούτερ.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 23/6/2022

Μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες του κόσμου βάσει αριθμών, η Bajaj Auto μας είναι γνωστή στην Ελλάδα μέσω των δικών της μοτοσυκλετών που αντιπροσωπεύονται από την K-Motors SEE, αλλά και των μικρών KTM και Husqvarna (125 ως 390) που φτιάχνει για λογαριασμό των Αυστριακών.

Σύντομα θα τη γνωρίσουμε ακόμη καλύτερα καθώς έχει αναλάβει και τις μικρές μοτοσυκλέτες της Triumph, αλλά το σημαντικότερα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Στην Ινδία η Bajaj αποφάσισε να φτιάξει ένα νέο θυγατρικό εταιρικό σχήμα, την Chetak Technology, η οποία θα ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή ηλεκτρικών δικύκλων. Από αυτή τη νέα πλατφόρμα θα προκύψει το ηλεκτρικό Pulsar που ήδη εξελίσσεται στην Ινδία εδώ και αρκετό καιρό, αλλά δεν μένει μόνο εκεί.

Η συνεργασία με τις KTM και Husqvarna θα περιλαμβάνει σύντομα και ηλεκτρικά μοντέλα, καθώς ήδη έχουμε δει ένα e-Duke υπό εξέλιξη, ενώ η Husqvarna έχει ανοίξει επίσημα ιστοσελίδα με τα ηλεκτρικά πρωτότυπα e-Pilen, Vektorr και Bltz.

Όπως μεταδίδει ο ινδικός Τύπος, ως τώρα η Bajaj δηλώνει πως δεν έχει αντίστοιχη συμφωνία για ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες με την Triumph, η οποία ως γνωρίζουμε τραβά τον δικό της high-end δρόμο με το ΤΕ-1.