MV Agusta - Άνοιγμα στους μεσαίους κυβισμούς!


Η MV Agusta Motor υπέγραψε στρατηγική συμφωνία με τον Κινέζο γίγαντα Loncin Motor για την ανάπτυξη μιας ολοκαίνουργιας οικογένειας μικρών μοτοσυκλετών MV Agusta στα 350-500 κ.εκ.!

  • 22/8/2019

Οι μοτοσυκλέτες θα έχουν σχεδιαστεί εξολοκλήρου από την MV Agusta (σς. πιθανώς μπηχτή στη Harley-Davidson), με premium κατασκευή και στόχο την κορυφή της αναπτυσσόμενης κατηγορίας των 350-500 κ.εκ.. H MV Agusta δεν αναφέρεται συγκεκριμένα στο αν οι μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην Ασία, πιστεύουμε όμως πως αυτό εννοείται και πως θα τις δούμε και στη χώρα μας, όταν βγουν στην παραγωγή, στα τέλη του 2021.

Υπόψη πως η Loncin διαθέτει ήδη μια πλήρη γκάμα μοτοσυκλετών 300-500 κ.εκ. με ποιοτικά streetfighter, retro, sport & on-off μοντέλα. Δυσκολευόμαστε να πιστέψουμε πως θα δούμε ΕΝΤΕΛΩΣ νέα μοντέλα, και το πιθανότερο είναι να ξανασχεδιαστούν τα υπάρχοντα για τις ανάγκες της MV Agusta. Τώρα το πόσο εκτεταμένο θα είναι το redesign, μένει να αποδειχτεί.

Με την παραπάνω συνεργασία η MV Agusta επιδιώκει να επεκτείνει το πελατολόγιο της, συμπεριλαμβάνοντας και τις αχανείς αγορές της Ασίας.

Παράλληλα, η συνεργασία έχει και ένα δεύτερο, ιδιαίτερα ενδιαφέρον κομμάτι, καθώς σύμφωνα με αυτή η MV Agusta θα βοηθήσει τη Loncin να εισέλθει στις μεγάλες premium μοτοσυκλέτες (γίνεται αναφορά στα 800 κ.εκ.), εξελίσσοντας μέσω του CRC μια νέα οικογένεια μοτοσυκλετών για την premium μπράντα VOGE της κινέζικης εταιρείας.

Οι μοτοσυκλέτες της VOGE θα στοχεύσουν τη μέση και τη μεγάλη κατηγορία κυβισμού, με την MV Agusta να βοηθά τεχνολογικά και μηχανολογικά.