Motron Motorcyles: Αναγέννηση ιστορικής ιταλικής μάρκας


Μετά από μια σειρά teaser-video με γενικό τίτλο «Follow the M», τo KSR Group αποκάλυψε τη νέα μάρκα δικύκλων του, Motron Motorcycles, χρησιμοποιώντας το όνομα μιας παλαιότερης ιταλικής φίρμας μοτοποδηλάτων και μικρών μοτοσυκλετών.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 18/2/2021

Η «Motron Motorcycles» στοχεύει ειδικά στις εισαγωγικές κατηγορίες διπλωμάτων οδήγησης ΑΜ, Α1 και Α2, με μοτοσυκλέτες και scooter από 50-400 κ.εκ. με βενζινοκινητήρες, ενώ διαθέτει και ηλεκτρικά δίκυκλα, παπιά και scooter που οδηγούνται με δίπλωμα ΑΜ!

Από ότι καταλαβαίνουμε τα περισσότερα από τα νέα μοντέλα της Motron βασίζονται σε υπάρχοντα μοντέλα άλλων εταιρειών του KSR Group, με φρεσκάρισμα, νέα λογότυπα, χρώματα και ονόματα.

Η γκάμα της νέας εταιρείας αποτελείται αυτή τη στιγμή από 10 δίκυκλα, ενώ σημειώστε πως τα ηλεκτρικά μοντέλα θα φτάσουν πρώτα στους dealers, ενώ θα ακολουθήσουν τα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, μέσα στο 2ο τρίμηνο του 2021.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Motron είναι το παπί CUBERTINO, τα scooter VOLZ και WHIZZ, και το μικρό μοτοσυκλετάκι VIZION.

Στα βενζινοκίνητα scooter βρίσκουμε τα BREEZY 50 & IDEO 50, αλλά και τα IDEO 125 & VENTURA 125.

Και στις μοτοσυκλέτες έχουμε τα Adventure bikes X-NORD 125 & X-NORD 125 TOURING, το cruiser REVOLVER 125 και το scrambler WARRIOR 400.

Η Motron ανακοινώνει στο δελτίο τύπου πως πέρα από τα παραπάνω μοντέλα, στο δεύτερο μισό του 2021 θα παρουσιαστούν τα βενζινοκίνητα NOMAD 125 και X-NORD 400 -το τελευταίο ενδιαφέρει άμεσα την ελληνική αγορά.

Όλα τα μοντέλα πληρούν τις Euro 5 προδιαγραφές, ενώ η εταιρεία θέλει να προβάλλει ως μεγάλο ατού της τις φιλικές τιμές των δικύκλων της.

Συγκεκριμένα, οι αρχικές τιμές γνωριμίας θα είναι για τα ηλεκτρικά δίκυκλα, 1.899-2.999 ευρώ, για τα βενζινοκίνητα scooter 50-125 κ.εκ. 1.499-2.299 ευρώ, για τις μοτοσυκλέτες 125 κ.εκ. από τα 2.799 έως τα 2.999 ευρώ, και για το WARRIOR 400 τα 4.999 ευρώ.

Οι πωλήσεις της Motron θα ξεκινήσουν αρχικά στις αγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και συγκεκριμένα στις: Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία και ΕΛΛΑΔΑ!

Ναι, καλά διαβάσατε, η Motron Motorcycles θα έρθει ΚΑΙ στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιπροσωπεία που θα αναλάβει τη νέα εταιρεία.

Μικρό ιστορικό του ονόματος Motron

H Motron S.p.A. ιδρύθηκε αρχικά στη Modena της Ιταλίας το 1961 από τον Eduardo Po, όταν εξαγόρασε τη Moto Romeo. Η Romeo κατασκεύαζε αγωνιστικές μικρές μοτοσυκλέτες με δίχρονους κινητήρες Minarelli των 15 hp! Δίπλα τους κατασκεύαζε και mini bikes αλλά και μοτοποδήλατα, κι αυτά με κινητήρες Minarelli. Στις δεκαετίες του 1960 και του 1970, οι γιοι του Eduardo, Ermanno και Adriano βρέθηκαν στο τιμόνι της φίρμας, εκσυγχρονίζοντας την και αλλάζοντας το όνομα της σε Motron. Αρχικά ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το Motrom, ως συντομογραφία του Moto Romeo, όμως κατόπιν αποφάσισαν να την αποκαλέσουν Motrom για να μη συγχέεται με τη Motom, μια άλλη εταιρεία. Η Motron συνέχισε να παράγει μικρά δίκυκλα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το νέο site της Motron Motorcycles.