ΜotoGP - Νίκη του Aex Marquez... στον πρώτο "video game" αγώνα!


Το #StayAtHomeGP ήρθε να μας θυμίσει πως προ κορωνοϊού είχαμε κι ένα παγκόσμιο πρωταθλημα να περιμένουμε.

  • 30/3/2020

Με το πρωτάθλημα MotoGP περιορισμένο σε έναν παραλίγο εναρκτήριο αγώνα και όλες τις δραστηριότητες παγωμένες παγκοσμίως, η Dorna είχε μια έξυπνη ιδέα. Μάζεψε δέκα αναβάτες από τη μεγάλη κατηγορία και έστησε έναν δικτιακό αγώνα πάνω στο επίσημο βιντεοπαιχνίδι MotoGP 2020.

Οι κ.κ. Marc και Alex Marquez της Honda, Maverick Vinales και Fabio Quartararo της Yamaha, Alex Rins και Joan Mir της Suzuki, Fransesco Bagnaia της Ducati, Miguel Oliveira και Iker Lecuona της KTM, καθώς και ο Aleix Espargaro της Aprilia, βρέθηκαν δικτυακά από την ασφάλεια των καναπέδων τους την Κυριακή 29 Μαρτίου στην εικονική πίστα του Mugello – όπου ο καιρός ήταν υπέροχος και καθαρός από πάσης φύσεως παθογόνα.

Μάλιστα ήταν αρχικά προγραμματισμένη και η συμμετοχή του Valentino Rossi στη δικτυακή κούρσα, αλλά μερικές μέρες πριν αποσύρθηκε για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί.

Για την ιστορία η pole position πήγε στον συνήθη ύποπτο του 2019, Quartararo, ο οποίος όμως είχε μια πτώση στην αρχή του αγώνα παίρνοντας μαζί του και τον Vinales.

Στο τέλος μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Alex Marquez, με τον Bagnaia δεύτερο και τον Vinales τρίτο.

Δηλαδή μας απέδειξε πως, σε αντίθεση με την πραγματικότητα του MotoGP, στον ψηφιακό κόσμο όλα είναι δυνατά, ακόμη και να κερδίσει ο rookie ή το ακόμη πιο απίθανο, να πέσεις στον πρώτο γύρο, να ξαναμπείς τελευταίος και στο τέλοςνα τερματίσεις στο βάθρο!

Mπορείτε να δείτε όλο τον αγώνα ΕΔΩ