Mini Bike με φτερά από VW σκαραβαίο


Ο Αμερικανός designer Brent Walter δημιούργησε ένα υπέροχο VW Mini Bike, που αποκαλεί “Volkspod”, για τη μοναδική εμφάνιση του οποίου, χρησιμοποιεί… φτερά από το Original θρυλικό “κατσαριδάκι”!

  • 14/11/2019

Όλοι γνωρίζουν το “κατσαριδάκι” της VW, και οι μεγαλύτεροι θα έχουν δει ακόμα και τις ταινίες της Disney με ήρωα τον Herbie, ένα... ζωντανό αυτοκίνητο.

o Volkswagen Käfer (όπως ήταν το αρχικό του όνομα), δηλαδή «σκαθάρι» στα γερμανικά (επίσημα: Volkswagen Typ 1) ή Volkswagen Beetle στις αγγλόφωνες χώρες, ήταν το πρώτο χρονολογικά αυτοκίνητο στην ιστορία της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και γενικότερα του Ομίλου Volkswagen, και παρήχθη από τον Αύγουστο του 1938 έως τις 30 Ιουλίου 2003.

Η μικρή μοτοσυκλέτα του Brent Walter χρησιμοποιεί μια κινέζικη γεννήτρια 79 κ.εκ. και 3 hp για κινητήρα, ενώ πάνω στο ατσάλινο και σωληνωτό κλειστό πλαίσιο, εφαρμόζει το “κοστούμι” που αποτελείται από την ένωση 2 “φτερών” του Beetle (το μπροστινό με το αντίστοιχο φανάρι, και το πίσω, επίσης με το original φωτιστικό σώμα), με το όρθιο τιμόνι να ξεπροβάλλει στο μπροστινό μέρος. Η σέλα είναι ποδηλάτου, της Schwinn, ενώ απίθανες λεπτομέρειες είναι τα μεταλλικά logo της VW που ο Walter κολλάει στα πλάγια της γεννήτριας, τα VW… μαρσπιέ, και τα χοντρά ροδάκια του!

Το Volkspod είναι πραγματικά αξιολάτρευτο. Το μόνο που μένει είναι να ορίσει μια τιμή ο Walter, και να το βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή!