Μια Triumph του Steve McQueen σάρωσε στη Las Vegas Motorcycle Auction


Πριν μερικές μέρες, στις 24 Ιανουαρίου, έγινε η δημοπρασία Las Vegas Motorcycle Auction από τον οίκο Bonhams. Η μεγάλη συλλογή που βγήκε στο σφυρί σε αυτή τη δημοπρασία περιείχε μερικά σπάνια και ιδιαίτερα ποθητά κομμάτια, αλλά τελικά η κορυφή κατακτήθηκε από μια βαριά υπογραφή.

  • 29/1/2019

Η ακριβότερη μοτοσυκλέτα που βγήκε από την εκδήλωση ήταν μια Triumph Speed Twin 500 του 1938 που κάποτε βρισκόταν στην ιδιοκτησία του Steve McQueen και η οποία απέφερε 175,000 δολάρια ΗΠΑ (€153,700).

Το Αγγλικό δικύλινδρο πωλήθηκε με χαρτιά που επιβεβαιώνουν τη σχέση του με τον διάσημο αστέρα, ενώ το βιογραφικό της συμπληρώνεται από σπουδαίες λεπτομέρειες, όπως την ανακατασκευή της τη δεκαετία του 1970 από τον φίλο του McQueen και θρυλικό stunt rider, Bud Ekins, αλλά και τη διακόσμησή της με λωρίδες στο χέρι από τον Von Dutch – αν και αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό δεν κατοχυρώνεται με επίσημο έγγραφο.

Για να καταλάβουμε καλύτερα πόσο βάρυνε στη δημοτικότητα της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας η επώνυμη ιστορία της, στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε άλλο ένα ίδιο Speed Twin του 1938 προς 42,500 δολάρια (€37,200). Η βασική διαφορά ανάμεσα στα δύο Triumph ήταν η ιδιοκτησία του ενός από τον Steve McQueen!