Μια Husqvarna του Steve Mc Queen σε δημοπρασία


Είναι γνωστή η αγάπη που είχε ο Steve Mc Queen για τις μοτοσυκλέτες, έχοντας συνδέσει το όνομα του αλλά και ορισμένες λαμπρές στιγμές τις καριέρας του, με τους δύο τροχούς. Ο ηθοποιός – θρύλος, είχε στην κατοχή του πάρα πολλά μοντέλα, μεταξύ των οποίων και πέντε Husqvarna Cross 400 του 1970.

  • 4/10/2018

Ένα εξ αυτών, πρόκειται να δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams, στις 6 Οκτωβρίου, με τη τιμή εκκίνησης να είναι τα 65.000 ευρώ. Ίσως να ακούγονται πολλά για μια μοτοσυκλέτα που απλά είχε στην κατοχή του ο Mc Queen αλλά σύμφωνα με τους δημοπράτες, υπάρχουν αποδεικτικά έγγραφα, ότι η συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ήταν αυτή που οδήγησε ο ηθοποιός στην ταινία – ντοκιμαντέρ “On Any Sunday”, όπως επίσης ότι με αυτή φωτογραφήθηκε για το εικονικό πλέον εξώφυλλο του περιοδικού Sports Illustrated.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που μια μοτοσυκλέτα του Steve Mc Queen δημοπρατείται, στο παρελθόν πολλά δίτροχα του ηθοποιού βγήκαν στο σφυρί, συμπεριλαμβανομένων μερικών Husqvarna 400 Cross από τα πέντε που είχε. Το θέμα είναι ότι για κάθε ένα από αυτά, υπήρχε και μια “ιστορία” προκειμένου να γίνει πιο δελεαστικό στους αγοραστές αλλά κάπου οι ιστορίες μπλέκονται και μάλλον κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με σιγουριά τι ισχύει τελικά και τι όχι… 

Σε κάθε περίπτωση μιας και αυτά ενδιαφέρουν άλλου$$$ και όχι έμας, ας θυμηθούμε τον Steve Mc Queen σε ένα απόσπασμα από το "On Any Sunday":