ΜΟΤΟ ΑΝD BIKER ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ
GO FLY

Μια αυγοθήκη που πετάει! - Η "μοτοσυκλέτα" του μέλλοντος 10/5

 • img

Το επόμενο βήμα της εξέλιξης στα προσωπικά μέσα μεταφοράς, θα είναι αυτό της επίγειας αποδέσμευσης τους, με τις μετακινήσεις να γίνονται πλέον από αέρος. Ναι, η πτήση προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα, με το σημαντικότερο να είναι ότι στον αέρα υπάρχει πολύς χώρος, δεν απαιτούνται υποδομές (δρόμοι) για να κινηθεί ένα ιπτάμενο όχημα και οι τροχιές που μπορούν να διαγραφούν είναι άπειρες.

Με βάση αυτό το σκεπτικό και προκειμένου να υπάρξει μια συγκέντρωση όλων των ιδεών  γύρω από το θέμα, δημιουργήθηκε ο υποστηριζόμενος από την Boeing ο διαγωνισμός, Go Fly. Σε αυτόν συμμετέχουν εφευρέτες και δημιουργοί, με σκοπό να κατασκευάσουν ιπτάμενα οχήματα μεταφοράς ενός ατόμου. 

Υπάρχουν βέβαια κανόνες, περιορισμοί και προϋποθέσεις: η πτητική μηχανή θα πρέπει να έχει την δυνατότητα μεταφοράς ενός ατόμου σε απόσταση 20 μιλίων (~32 χιλιόμετρα) χωρίς ανεφοδιασμό ή επαναφόρτιση, να μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα (VTOL- Vertical Take Off & Landing), να έχει χαμηλά επίπεδα θορύβου και ρύπων (σε περίπτωση χρήσης κινητήρα εσωτερικής καύσης), να είναι εύκολη και απλή στο πιλοτάρισμα της και τέλος, να μην καταλαμβάνει χώρο μεγαλύτερο από αυτό ενός μέσου αυτοκινήτου.

Μια από τις συμμετοχές στον διαγωνισμό είναι και αυτή της ομάδας φοιτητών από το πανεπιστήμιο A&M του Τέξας, με την πτητική μηχανή που ονομάζεται “Aria”. Πρόκειται ουσιαστικά για έναν μισό κλωβό, που θυμίζει ντιζαϊνάτη αυγοθήκη, μέσα στον οποίο κάθεται ο επιβάτης – πιλότος. 

Στην βάση του κλωβού αυτού, βρίσκονται δύο αντίθετά περιστρεφόμενοι έλικες, οι οποίο κινούνται από ηλεκτρικά μοτέρ. Το Aria, θα έχει την δυνατότητα πτήσης με ταχύτητες λίγο κάτω από τα 150 χλμ./ώρα, με αυτονομία που –βάση των κανονισμών του διαγωνισμού- δεν μπορεί να είναι μικρότερη από 32 χιλιόμετρα. 

Προς το παρόν, έχει δημιουργηθεί και δοκιμαστεί ένα υπό κλίμακα μοντέλο του οποίου την πτήση μπορείτε να παρακολουθήσετε στο επισυναπτόμενο video. Θα ακολουθήσει το 1:1 κλίμακας μοντέλο, που θα δοκιμαστεί με dummy και στην συνέχεια, στην τελική φάση, θα γίνουν και οι επανδρωμένες δοκιμές. 

Η ομάδα έχει λάβει ήδη την αρχική χρηματοδότηση από την Boeing και συνεχίζει την εξέλιξη του Aria, με σκοπό φυσικά την πρωτιά και το μεγάλο έπαθλο που αγγίζει τα 1.000.000 δολάρια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • HARLEY DAVIDSON 15/5

  Harley-Davidson: 'Ενα Video - σύνοψη της ηλεκτροκίνητης εποχής που έρχεται

  Σύντομο μεν, αλλά με ουσία το νέο βίντεο της Harley-Davidson, στο οποίο παρουσιάζονται ενδιαφέρουσες πληροφορίες, τόσο για την εξέλιξη της ηλεκτρικής μοτοσυκλέτας Livewire, όσο και για το μέλλον της εταιρείας.

 • ΡΕΠΟΡΤΑΖ 15/5

  Αποζημίωση για ζημίες / τραυματισμούς από λακκούβες και κακοτεχνίες

  Oι λακκούβες – τάφροι και οι κακοτεχνίες που μπορούν να προκαλέσουν πτώση η ζημιά, είναι στοιχεία άπειρα στο οδικό δίκτυο της χώρας μας και δυστυχώς μοιάζουν με την Λερναία Ύδρα... μια – πρόχειρη- επιδιόρθωση γίνεται, τρεις – τέσσερις νέες παγίδες εμφανίζονται...

 • CF MOTO 15/5

  CFMOTO ST Papio - Άτιμες προδιαγραφές...

  ...πόσα μοντέλα μας στερείτε! Ένα από αυτά και το πολύ όμορφο ST Papio της CFMOTO. Το ST θα μπορούσε κάλλιστα να είναι συντομογραφία του 'Stylish', καθώς το mini bike ST Papio της CFMOTO είναι όντως εξαιρετικά στιλάτο.

 • SUZUKI 14/5

  Suzuki - GSX-R SF 250

  Η Ινδική αγορά είναι μεγάλη, τόσο μεγάλη, ώστε να έχει τα δικά της “αποκλειστικά” μοντέλα, όπως το νέο GSX-R SF 250, του οποίου τα χαρακτηριστικά διέρρευσαν, λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση του.

 • KAWASAKI 14/5

  Κawasaki - Με δύο εκδόσεις και SM μοντέλο το νέο KLX 230

  Πριν από λίγες ημέρες, γράφαμε για το νέο KLX 230 που ετοιμάζει η Kawasaki και για τις πιθανότητες λανσαρίσματος του μοντέλου και στην ευρωπαϊκή...

 • ΡΕΠΟΡΤΑΖ 14/5

  Οι τροχαίες παραβάσεις του 2018 - Δυστυχώς

  Κατά το έτος 2018, από τις Υπηρεσίες Τροχαίας, βεβαιώθηκαν συνολικά 426.926 παραβάσεις σε όλη την Επικράτεια, στις οποίες περιλαμβάνονται και 52.706 παραβάσεις για κράνος!

 • TEST RIDE 13/5

  KYMCO People-S 150i ABS

  Τα People, αποτελούν την σειρά μοντέλων με την οποία η KYMCO δραστηριοποιείται από το 1999 στην κατηγορία των αστικών πολυτελών scooter και το νέο S 150, φιλοδοξεί να γίνει ο… “άνθρωπος σου”, στα δύσκολα της καθημερινής μετακίνησης.

 • ΑΓΟΡΑ 13/5

  Ταξινομήσεις 2019 - Πολύ ενθαρρυντικά τα πρώτα συγκεντρωτικά στοιχεία

  Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ, οι ταξινομήσεις καινούργιων δικύκλων (πλέον των 50 cc) για το πρώτο 4μηνο του έτους παρουσίασαν αύξηση κατά 12,3% ως προς το 2018.

 • GO FLY 10/5

  Μια αυγοθήκη που πετάει! - Η "μοτοσυκλέτα" του μέλλοντος

  Το επόμενο βήμα της εξέλιξης στα προσωπικά μέσα μεταφοράς, θα είναι αυτό της επίγειας αποδέσμευσης τους, με τις μετακινήσεις να γίνονται πλέον από αέρος. Ναι, η πτήση προσφέρει ασύγκριτα πλεονεκτήματα, με το σημαντικότερο να είναι ότι στον αέρα υπάρχει πολύς χώρος, δεν απαιτούνται...

 • ROBBIE MADISSON 10/5

  Ο Robbie Madisson τα βρήκε σκούρα στην Μύκονο

  Ο Robbie Maddison βρέθηκε στη Μύκονο, μαζί με τον Aaron Colton, αμφότεροι με την αρωγή της Red Bull, για τα γυρίσματα βίντεο.

 • ROYAL ENFIELD 10/5

  Royal Enfield Μeteor - Κατοχύρωση ονόματος που..."ψυλλιάζει" για KX

  Στην EICMA του 2018, η Royal Enfield είχε παρουσιάσει το θεαματικό concept KX, ένα πανέμορφο bobber σε vintage ύφος. Τώρα, η ινδική εταιρεία κατοχύρωσε το όνομα 'Meteor', όνομα που είχε φορέσει παλαιότερο μοντέλο της, και πολλοί σπεκουλάρουν πως πρόκειται για το ΚΧ...

 • ΒRUDELI 9/5

  Η Brudeli προχωρά το θέμα "τρίτροχο" μπροστά

  Η νορβηγική Brudeli, ήταν η πρώτη εταιρεία που παρουσίασε τρίτροχη μοτοσυκλέτα (και όχι scooter) με δυνατότητα κλίσεων, πριν από μια δεκαετία. Το μοντέλο ονομαζόταν 645L, κινούταν από μονοκύλινδρη μονάδα της KTM και η παραγωγή του ήταν περιορισμένη, ενώ η τιμή του, αρκετά &ldquo...

 • BMW 9/5

  Jet αεροσκάφος με κινητήρα BMW S1000RR!

  Η ιστορία κύκλους κάνει λένε. Μετά από έναν αιώνα, κινητήρας BMW τοποθετείται ξανά σε αεροπλάνο, θυμίζοντας την δραστηριότητα της εταιρείας όταν ξεκινούσε την λειτουργία της το 1916, κατασκευάζοντας μοτέρ για πολεμικά αεροσκάφη.

 • TRIUMPH 8/5

  H Triumph Bonneville T120 Ace διαθέσιμη στην Ελλάδα - Τιμή

  Η έκδοση Ace της Bonneville T120, είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα! Η μοτοσυκλέτα σχεδιάστηκε για να τιμήσει την πρώτη γενιά των cafe racers και το θρυλικό Ace Cafe του Λονδίνου, που αποτέλεσε την "Μέκκα" του κλασικού βρετανικού μοτοσυκλετισμού.

 • KYMCO 8/5

  KYMCO - Θα δώσει μάχει για την επικράτηση του δικτύου iONEX

  Tον Μάρτιο του 2018, η KYMCO αποκάλυψε το μεγαλεπήβολο project iONEX, την δική της εκδοχή για ένα ολοκληρωμένο σύστημα δικτύου φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών. Λίγο αργότερα, τον Οκτώβριο του 2018 στην έκθεση της Κολωνίας, παρουσιάστηκαν και τα πρώτα συμβατά με το σύστημα...