Μια από τις καλύτερες διαδρομές του κόσμου, όπως την κατέγραψε drone


ΔΕΙΤΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΕΝΑΕΡΙΑ ΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ STELVIO PASS, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΑΤΗΣ / ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ. ΕΝΑ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΤΟ ΠΟΥ ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΕΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ, ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΑ 2.757 ΜΕΤΡΑ.

  • 20/3/2019

Ο αρχικός δρόμος του περάσματος του Stelvio είχε δημιουργηθεί το 1820-25 από την αυστριακή αυτοκρατορία, για να ενώνει την πρώην αυστριακή περιοχή της Λομβαρδίας με την υπόλοιπη Αυστρία. Ο δρόμος σκαρφάλωνε φιδογυριστά στου βουνό για 1.871 μέτρα!

Μηχανικός ήταν ο Carlo Donegani, ενώ έκτοτε η διαδρομή έχει αλλάξει ελάχιστα. Σε αυτή θα βρείτε 75 φουρκέτες, 48 από τις οποίες στη βόρεια πλευρά αριθμημένες με πέτρες.

Εδώ ήταν που ο οδηγός της F1 Stirling Moss βγήκε εκτός δρόμου, κατά τη διάρκεια ενός event για κλασικά αυτοκίνητα στη δεκαετία του 1990, με

Πριν το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, οριοθετούσε τα σύνορα μεταξύ της Αυστρο-Ουγγρικής αυτοκρατορίας και του βασιλείου της Ιταλίας, ενώ στον Α’ Π.Π. είχαν διεξαχθεί φοβερές μάχες στην περιοχή.

Οι μάχες συνεχίζονται και σήμερα, με όπλα μοτοσυκλέτες, αυτοκίνητα, ακόμα και ποδήλατα, με την οδήγηση στο Stelvio Pass να αποτελεί όνειρο ζωής για πολλούς από εμάς.

Στο σύντομο βίντεο, θα δείτε τη διαδρομή σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, με τη συνοδεία κατάλληλα επιβλητικής μουσικής.