Magneti Marelli - Πουλήθηκε στην ιαπωνική Calsonic Kansei


Η μαμά εταιρεία FCA Group (Fiat Chrysler) προχώρησε στην πώληση της Magneti Marelli στην Calsonic Kansei, μια ιαπωνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα μεταφορών και ανήκει στην αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία KKR.

  • 22/10/2018

Μετά την Moto Morini, που πουλήθηκε στην Zhongneng, μια ακόμη θρυλική ιταλική φίρμα -κατά πολύ μεγαλύτερη της Morini- φεύγει από τα ιταλικά χέρια από όπου ξεκίνησε.

Η Calsonic Kansei είχε δημιουργηθεί από τη Nissan, ενώ η KKR την αγόρασε το 2016. Τώρα, η Calsonic Kansei αγόρασε την Magneti Marelli για 6,2 δις. ευρώ!

Η Magneti Marelli ειδικεύεται σε εξαρτήματα φωτισμού, κινητήρων και high-tech ηλεκτρονικών για τη βιομηχανία αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, ενώ είναι ιδιαίτερα γνωστή σε εμάς από τους χώρους του MotoGP & WorldSBK, όπου και δραστηριοποιείται στα ηλεκτρονικά των κορυφαίων αγωνιστικών μοτοσυκλετών του κόσμου.

Η πρώην ιταλική εταιρεία έχει 43.000 εργαζόμενους σε 86 εργοστάσια παγκοσμίως, ενώ θα συνεχίσει να έχει ισχυρή παρουσία και στην Ιταλία, καθώς τα γραφεία της εταιρείας θα παραμείνουν στην Corbetta, κοντά στο Μιλάνο.

Η αγορά της από την Calsonic Kansei θα δημιουργήσει τον 7ο σε μέγεθος ανεξάρτητο κατασκευαστή εξαρτημάτων της βιομηχανίας αυτοκινήτου στον κόσμο, με προβλεπόμενο τζίρο 15,2 δις.

Η αγορά θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο μισό του 2019, αφού πάρει το πράσινο φως από τις αρχές ανταγωνισμού.

Στο άκουσμα της αγοράς, η μετοχή της FCA εκτινάχθηκε, παρουσιάζοντας αύξηση 6,55%.