“Λουκέτο” και “ρολά” για την Motus


H Motus, η αμερικανική εταιρεία που προκάλεσε αίσθηση το 2013 με την παρουσίαση του MST, ένος sport touring μοντέλου με V4 εγκάρσιο κινητήρα 1.650 κ.εκ., ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά πριν λίγες ημέρες, την παύση της λειτουργίας της. 

  • 4/9/2018

Η είδηση ανακοινώθηκε στους ιδιοκτήτες Motus μοτοσυκλετών μέσω mail και επιβεβαιώθηκε αργότερα, από δημοσιογράφους που επικοινώνησαν με τον συνιδιοκτήτη της εταιρείας, Brian Case. 

To νέο αποτέλεσε έκπληξη, καθώς δεν υπήρξε κάποια ένδειξη για το κλείσιμο της εταιρείας, αντιθέτως μάλιστα, όλα έδειχναν ότι η Motus θα παρουσίαζε ένα δεύτερο μοντέλο στην γκάμα της, μια streetfighter έκδοση του MST. 

Η αλήθεια βέβαια είναι πως με τα 30.000 δολάρια που κόστιζε το “βασικό” MST των 165 ίππων και με τα 37.000 δολάρια για την πιο ισχυρή και καλύτερα εξοπλισμένη έκδοση MST-R των 185 ίππων, τα μοντέλα της Motus, δεν ήταν αυτό που λέμε “προσιτά”, ενώ ανήκαν και σε μια κατηγορία η οποία δεν κάνει “κλικ” στους μοτοσυκλετιστές των ΗΠΑ, οι οποίοι προτιμούν τα cruisers για να κάνουν τουρισμό.