KYMCO SuperNEX - Οδεύει προς πραγωγή;


Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν πατέντες της KYMCO που δείχνουν την ηλεκτρική concept Superbike SuperNEX που είχε παρουσιαστεί στην EICMA 2018. Αυτή είναι η είδηση σε πρώτο πλάνο, που θα μπορούσε να σημαίνει πως η KYMCO πειραματίζεται με την ιδέα της παραγωγής, όμως υπάρχει και δεύτερη είδηση στο θέμα.

  • 13/6/2019

Η δεύτερη είδηση αφορά στο ότι στα 2 από τα 3 σκίτσα πατεντών του SuperNEX η μοτοσυκλέτα δείχνει να διαθέτει ίσιο τιμόνι, κάτι που οδηγεί στην υπόθεση πως η KYMCO σχεδιάζει και δεύτερη έκδοση της μοτοσυκλέτας, πιθανώς σε γυμνό Streetfighter ύφος.

Το θέμα είναι πως στα 2 αυτά σκίτσα η υπόλοιπη μοτοσυκλέτα παραμένει σε μορφή Superbike, δίχως να αλλάζει τίποτα, και έτσι πιθανότατα να έχουμε εδώ κάποιο λάθος της KYMCO, όπου ο σχεδιαστής ξέχασε στο σκίτσο το τιμόνι του γυμνού μοντέλου.

Ναι, ίσως ακούγεται απίθανο, όμως… ποιες είναι οι εναλλακτικές υποθέσεις; Ε… δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάποια. Στα σκίτσα βλέπουμε επίσης διαφορετικές ζάντες από ότι στο πρωτότυπο, ενώ η δαγκάνα του πίσω φρένου έχει μετακομίσει στο πάνω μέρος του..

Στην παρουσίαση του SuperNEX η KYMCO είχε κάνει τολμηρές δηλώσεις για τελική ταχύτητα 250 χλμ/ώρα, τα οποία σε θεωρία η μοτοσυκλέτα θα έπιανε σε μόλις 10,9 δευτερόλεπτα.
Παράλληλα είχε γίνει λόγος για κιβώτιο ταχυτήτων και συμπλέκτη, πλήρες πακέτο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, ενώ η μοτοσυκλέτα έφερε κορυφαία περιφερειακά των Ohlins και Brembo.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η KYMCO έκανε την παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του sharing δικτύου των ηλεκτρικών της scooter στην Ταιβάν, και θα περιμέναμε να ακούσουμε περισσότερες πληροφορίες και για το SuperNEX, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε.