KYMCO – Νέα ηλεκτρικά σκούτερ στην Intermot 2018


Η KYMCO παρουσίασε στην Κολωνία δύο καινούργιες προσθήκες στον Ευρωπαϊκό ηλεκτρικό της στόλο, με τα New Like 110 EV και Nice 100 EV. Παραδόξως, αν και αμιγώς ηλεκτρικά, το όνομά τους περιλαμβάνει και μια αρίθμηση που θυμίζει κυβισμό, κάτι που δε γνωρίζουμε αν και τι συμβολίζει.

  • 3/10/2018

Η ουσία ωστόσο είναι πως πρόκειται για δύο νέα σκούτερ πόλης, των οποίων οι μπαταρίες εντάσσονται στο δίκτυο ανταλλαγής και φόρτισης Ionex, γεγονός που έχει την σημασία του καθώς η Ταϊβανέζικη εταιρεία έχει εκφράσει την πρόθεσή της να αναπτύξει ένα δίκτυο αυτόματων μηχανημάτων Ionex και έχει καλέσει και άλλους κατασκευαστές να φτιάξουν συμβατές μπαταρίες.

Η εμφάνιση δύο νέων μοντέλων στο πλαίσιο αυτό υποδηλώνει μια δέσμευση από την πλευρά της KYMCO στην πρόθεσή της να χτίσει ένα ευρύ δίκτυο, ειδάλλως δεν έχουν και πολύ νόημα σε χώρες δίχως επαρκή αριθμό αυτόματων πωλητών.

Το New Like EV είναι κατά την KYMCO το αντίστοιχο ενός σκούτερ 125 κυβικών, με απόδοση 4 ίππων (3 kW), αλλά και 12.6 κιλών ροπής. Ο συνδυασμός αυτών των αριθμών σε ένα όχημα 110 κιλών που δεν ενδιαφέρεται και πολύ για υψηλές τελικές το κάνει να ακούγεται ενδιαφέρον και σίγουρα σβέλτο στις τυπικές ταχύτητες πόλης.

Μπορεί να δεχτεί δύο μπαταρίες σε συρταρωτή θήκη στο πάτωμα, ωστόσο ακόμη δε γνωρίζουμε τη χωρητικότητα του κάθε στοιχείου και την αυτονομία που προσφέρει.

Επίσης το New Like EV διαθέτει Noodoe, το οποίο του επιτρέπει να μεταφέρει στην οθόνη του σκούτερ βασικά στοιχεία από το smartphone.

Αντίστοιχα, το Nice 100 EV είναι το ανάλογο των πενηνταριών σκούτερ πόλης, με κινητήρα 2 ίππων (1.5 kW), με τελική 45 km/h και βάρος 77 κιλών. Αυτό δε συνοδεύεται από Noodoe, ωστόσο οι μπαταρίες του αποθηκεύονται μερ ανάλογο τρόπο στο πάτωμα και είναι συμβατές με το δίκτυο Ionex.

Περιμένουμε να ανακοινωθούν από την KYMCO περισσότερες πληροφορίες για τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, αλλά και το κατά πόσο πρόκειται να τα δούμε προς τα μέρη μας.