KTM – Σε δοκιμές ηλεκτροκίνητο πατίνι… σοβαρού χαρακτήρα!


Μπορεί ο οποιοδήποτε να πει ότι θέλει για την KTM αλλά η αλήθεια είναι μια: “βαρετά και απρόσωπα” μοντέλα δεν έβγαλε ποτέ Με ότι και αν καταπιάνονται οι “πορτοκαλί”, φροντίζουν να του προσδώσουν ένα τουλάχιστον ενδιαφέρον και διασκεδαστικό χαρακτήρα. 

  • 11/2/2019

Πάρτε για παράδειγμα, το ηλεκτρικό πατίνι… KTM, που φωτογραφήθηκε πρόσφατα σε διαδικασία δοκιμών και βγήκε στην δημοσιότητα από το βρετανικό more bikes. Σας φαίνεται για φυσιολογικό πατίνι αυτό; 

Γιατί και πιρούνι που θυμίζει MTB βλέπουμε μπροστά  και δισκόφρενο και μεγάλης διαμέτρου ακτινωτό τροχό, ενώ συνεχίζοντας προς τα πίσω, εντύπωση προκαλεί η διατομή του λαιμού – ραχοκοκαλία που προφανώς σημαίνει ακαμψία και στιβαρότητα. 

Βλέπουμε επίσης προβολέα, φλας, καθρέπτες και βάση πινακίδας, κάτι που σημαίνει ότι αυτό το όχημα μάλλον προορίζεται για να λάβει κανονικά έγκριση τύπου και να εκδίδει άδεια κυκλοφορίας, οδηγούμενο “ισότιμα” στον δρόμο.

Η κίνηση προέρχεται από ένα hub μοτέρ στο κέντρο του πίσω τροχού, άρα βάση της ισχύουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία με τα ηλεκτροκίνητα scooter. Οι μπαταρίες μάλλον θα βρίσκονται στο δάπεδο του οχήματος, ενώ διακρίνεται και μια ψηφιακή οθόνη (ίσως TFT;) στο κέντρο το τιμονιού ως πίνακας οργάνων.  

Περισσότερα στοιχεία δεν υπάρχουν διαθέσιμα, αυτό που καταλαβαίνει κανείς άμεσα όμως, είναι ότι δεν πρόκειται για άλλο ένα αδιάφορο e-πατίνι / παιχνίδι… εδώ μιλάμε για ready to race e-πατίνι!