KTM Motohall: Legends of the Dakar


Μια μοναδική έκθεση αφιερωμένη σε ένα λαμπρό πεδίο δόξης για την ΚΤΜ, τον φημισμένο αγώνα ράλι που έχει κερδίσει 19 φορές.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 11/5/2023

Η ΚΤΜ γιορτάζει τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τότε που συμμετείχε για πρώτη φορά με τον Heinz Kinigadner στο Dakar Rally, με μια έκθεση στο KTM Motohall στην έδρα της στην Αυστρία και την πόλη Mattighofen που ανοίγει σήμερα, 11 Μαΐου 2023.

Στη ειδική αυτή έκθεση ο επισκέπτης θα ταξιδέψει στην ιστορία του Dakar για να ξαναζήσει την πρώτη συμμετοχή της ΚΤΜ με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή ΜΧ, Heinz Kinigadner, καβάλα σε ένα τροποποιημένο LC4 Enduro, με μια απλή πυξίδα και ελάχιστη υποστήριξη. Αυτή ήταν η εκκίνηση μιας πορείας που οδήγησε σε μια σειρά 19 νικών, από την πρώτη του Fabrizio Meoni το 2001 ως τη φετινή του Kevin Benavides.

Στην έκθεση ‘Legends of the Dakar’ εκτίθενται 10 αγωνιστικές μοτοσυκλέτες ως έτρεξαν στο Dakar σε όλες του τις εκφάνσεις, από το αυθεντικό αφρικάνικο Paris-Dakar ως τη Νότια Αμερική και πλέον τη Σαουδική Αραβία – μαζί με πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στα ράλι από θρύλους του παρελθόντος όπως οι Heinz Kinigadner, Fabrizio Meoni, Marc Coma, αλλά και του παρόντος όπως οι Matthias Walkner, Toby Price και Kevin Benavides.

“Δεν υπάρχει μεγαλύτερη περιπέτεια από το Dakar. Η φόρα και το κίνητρο που επιδείξαμε τότε στα πρώτα χρόνια αποδείχθηκαν κρίσιμα στην προώθηση των μοτοσυκλετών της ΚΤΜ, στοιχείο που δεν έχει μειωθεί καθόλου έκτοτε,” δήλωσε ο Stefan Pierer, CEO της PIERER Mobility AG

“Η συζήτηση για την ιστορία της ΚΤΜ και του Dakar πραγματικά με κάνει υπερήφανο. Όταν πρωτοξεκίνησα το 1994 δεν πίστευα πόσο μεγάλη ήταν η δημοσιογραφική κάλυψή του – το ενδιαφέρον ήταν πολύ περισσότερο από όταν κατέκτησα τα δύο παγκόσμια πρωταθλήματά μου – και ήξερα πως αυτό θα είναι πολύ ωφέλιμο για την εταιρεία. Έκτοτε μπορεί να έχουν αλλάξει στοιχεία, όπως το στυλ και ο επαγγελματισμός των αγώνων, αλλά οι βασικές αξίες του ράλι παραμένουν ίδιες. Είναι μια μεγάλη περιπέτεια,” συμπλήρωσε ο Heinz Kinigadner

“Δεν υπάρχει άλλος αγώνας σαν αυτόν και κανένα συναίσθημα όπως αυτό της νίκης εκεί. Είμαι τόσο περήφανος που υπήρξα ένας Αυστριακός αναβάτης πάνω σε μια Αυστριακή μοτοσυκλέτα με Αυστριακό χορηγό και είναι ακόμη πιο υπέροχο που το KTM Motohall μας λέει τώρα αυτές τις ιστορίες – ειδικά αυτές που δε γνωρίζαμε λεπτομερώς,” είπε ο Matthias Walkner, νικητής του Dakar 2018.

“Η νίκη μου στο φετινό Dakar ήταν πραγματικά το ομορφότερο συναίσθημα της ζωής μου. Και τώρα, το να είμαι μέλος του Legends of the Dakar της ΚΤΜ με κάνει πολύ υπερήφανο. Ακόμη πλημμυρίζω από συναισθήματα, είναι φανταστικό,” είπε κλείνοντας ο νικητής του 2023, Kevin Benavides.

Για πληροφορίες σχετικά με το KTM Motohall και πώς να το επισκεφτείτε: ktm-motohall.com.