Ξεκινούν οι εξετάσεις για διπλώματα οδήγησης - Λεπτομέρειες και μέτρα προστασίας


ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ -ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ- ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

  • 30/4/2020

Έτσι, από την 11η Μαΐου 2020 επιτρέπεται ο προγραμματισμός θεωρητικών και δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς των κατηγοριών ΑΜ, Α1, Α2, Α, Β, ΒΕ, D1, D1E, D & DE, και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Π.Ε.Ι. των κατηγοριών D1, D1E, D &DE με ευθύνη του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Οι θεωρητικές εξετάσεις διεξάγονται υπό την προϋπόθεση ότι κάθε αίθουσα εξέτασηςπληρώνεται με το 50% της χωρητικότητάς της και με κατανομή των εξεταζόμενων σεεύλογη απόσταση μεταξύ τους.

Η δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς οδηγών και των πρακτικών εξετάσεων γιατην απόκτηση Π.Ε.Ι. διενεργούνται:

α. Χρησιμοποιώντας το δυνατόν περισσότερα σημεία αφετηρίας των επιτροπών εξέτασης ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός εκπαιδευτών/υποψηφίων ανά σημείο αφετηρίας.

β. Ειδικά για τις κατηγορίες Β & ΒΕ με ευθύνη του Προϊσταμένου της ΥπηρεσίαςΜεταφορών και Επικοινωνιών, προγραμματίζονται ανά Επιτροπή εξέτασης έως το 50% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού υποψηφίων και χρησιμοποιούνται το δυνατόν περισσότερα σημεία αφετηρίας των επιτροπών εξέτασης ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο αριθμός εκπαιδευτών/υποψηφίων ανά σημείο αφετηρίας.

γ. Με ευθύνη του παριστάμενου εκπαιδευτή η μεταφορά των υποψηφίων από και προς το χώρο της δοκιμασίας/εξέτασης υλοποιείται τηρουμένων των προσωρινών περιοριστικών μέτρων περί μεταφοράς επιβατών που έχουν ληφθεί λόγω τουCOVID-19 και των επικείμενων οδηγιών στο πλαίσιο σταδιακής άρσης των μέτρων αυτών.

Η διενέργεια της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης, των θεωρητικών εξετάσεων,των δοκιμασιών προσόντων και συμπεριφοράς και των πρακτικών εξετάσεων για την απόκτηση Π.Ε.Ι. υλοποιείται τηρουμένων των προσωρινών γενικών ή/και ειδικών μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω του COVID-19 και σε κάθε περίπτωση υπό την προϋπόθεση:

α. Χρήσης μάσκας, γαντιών και αντισηπτικού διαλύματος ή μαντηλακίων.

β. Μη λειτουργία του κλιματισμού και της εσωτερικής ανακύκλωσης του αέρα εντός του αυτοκινήτου και με ανοιχτά παράθυρα.

γ. Παραμονή εντός του αυτοκινήτου τον ελάχιστο χρόνο (π.χ. διενέργεια ελέγχου δικαιολογητικών και θεωρητικές ερωτήσεις εκτός αυτοκινήτου).

δ. Ειδικά για τη δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς προσόντων των κατηγοριών ΑΜ, Α1, Α2, Α ο υποψήφιος οφείλει να προσέρχεται για εξετάσεις με τονπροσωπικό του εξοπλισμό (προβλεπόμενα εγκεκριμένο κράνος, προστατευτικό ρουχισμό, γάντια και υποδήματα). Σε περίπτωση που δεν διαθέτει προστατευτικό ρουχισμό επιτρέπεται η χρήση επικαλαμίδων, επιγονατίδων και επιαγκωνίδων.