Κορωνοϊός: Η EICMA 2020 θα διεξαχθεί κανονικά!


Σύμφωνα διοίκηση της διεθνούς έκθεσης το μεγάλο ραντεβού της μοτοσυκλέτας, θα διεξαχθεί κανονικά, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στον προγραμματισμό εξαιτίας του Κορωνοϊού που πλήττει την γειτονική χώρα.

  • 8/4/2020

Παρά τις αποχωρήσεις των BMW και KTM, οι διοργανωτές της EICMA επιμένει πως προς το παρόν τα πλάνα για το 2020 παραμένουν ως είχαν.

Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τότε που πρώτη η BMW και λίγο μετά η ΚΤΜ ανακοίνωσαν πως αποσύρονται από όλες τις φετινές εκθέσεις μοτοσυκλέτας, μεταξύ αυτών και τις δύο μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις σε Κολωνία (Intermot) τον Οκτώβριο και Μιλάνο (EICMA) τον Νοέμβριο.

Η προφανής αιτία είναι φυσικά η πανδημία κορωνοϊού, με αμφότερες τις εταιρείες να δηλώνουν πως επιθυμία τους είναι να επιστρέψουμε δυναμικά το 2021 με μια έκθεση που δεν θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή κανενός, τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών.

Αν και φαντάζει κάπως πρόωρο να μιλά κανείς για την πορεία της πανδημίας σε 6 και 7 μήνες αργότερα – ειδικά όταν βλέπουμε πως ακόμη δεν είναι εφικτό να γίνουν πλάνα ούτε μέχρι το Πάσχα – αμφότερες οι Ευρωπαϊκές αυτές βιομηχανίες εμφανίζονται απόλυτες στη θέση τους και φυσικά η απουσία τους θα αποτελέσει ένα σοβαρό πλήγμα στις διεθνείς εκθέσεις.

Ωστόσο, καθώς ως τώρα δεν έχει προκύψει άλλος κατασκευαστής μοτοσυκλετών να ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι της εθελουσίας αποχώρησης, οι διοργανωτές της Ιταλικής EICMA επιμένουν πως όλα παραμένουν ως έχουν ήδη προγραμματιστεί.

«Η εποχή αυτή είναι περίπλοκη και οι εξελίξεις είναι συνεχείς, απαιτώντας συνέπεια και προσοχή στις ανάγκες της βιομηχανίας μοτοσυκλέτας και των προμηθευτών της,» δήλωσε σε συνέντευξή του ο Paolo Magri, πρόεδρος της ANCMA (το Ιταλικό αντίστοιχο του ΣΕΑΑ) που προΐσταται της διοργάνωσης της έκθεσης του Μιλάνου.

«Για τον λόγο αυτόν, είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τις μεγαλύτερες εθνικές και διεθνείς κατασκευάστριες δικύκλων με σκοπό να εκτιμήσουμε κάθε εφικτή λύση για τη διοργάνωσή μας, λαμβάνοντας υπόψη την εξέλιξη της κρίσης.»

Προς το παρόν λοιπόν η EICMA συνεχίζει να δηλώνει παρούσα, τρεφόμενη από την ελπίδα πως ως τον Νοέμβριο η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί σε ικανό βαθμό ώστε να επιτρέπει τη διοργάνωση μιας τόσο βαρυσήμαντης έκθεσης δίχως κινδύνους για το κοινό και τους εκθέτες.

Σύμφωνα με το ισχύον πρόγραμμα, η EICMA 2020 θα ανοίξει τις πύλες για τον Τύπο στις 3 και 4 Νοεμβρίου, για τους εμπορικούς επισκέπτες στις 4 Νοεμβρίου και για το κοινό στις 5-8 Νοεμβρίου 2020.