Κλείνουν οι πόρτες του Μουσείου Μοτοσυκλέτας στο Λονδίνο


ΑΠΟ ΤΙΣ 07/10/2019, ΟΙ ΠΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΟΤΑΝ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ, ΣΤΟ GREENFORD ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ,  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ 1999 ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΜΙΑ ΜΗ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.

  • 8/10/2019

Οι μοτοσυκλέτες του μουσείου, αποτελούσαν τμήματα ιδιωτικών συλλογών και είχαν παραχωρηθεί δωρεάν στο μουσείο, με μερικά μοντέλα να χρονολογούνται από το 1907.

Το κτήριο είχε παραχωρηθεί δωρεάν από τη δημοτική αρχή του Greenford, ώστε να στεγαστούν τα 200+ πλέον εκθέματα ωστόσο ύστερα από κάποια χρόνια λειτουργίας, ζητήθηκε από τους υπεύθυνους του μουσείου, να καταβάλουν το 50% του ενοικίου του παραχωρηθέντος χώρου, κάτι το οποίο δέχθηκαν, αφού μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτή την απαίτηση, βασισμένοι στα έσοδα.

Πριν λίγο καιρό όμως, ζητήθηκε η καταβολή του 100% του ενοικίου για το κτήριο, ποσό το οποίο, δεν μπορεί να καλυφθεί από το ταμείο του μουσείου.  Έτσι λοιπόν, μετά από μια εικοσαετία, αποφασίστηκε το οριστικό κλείσιμο, με πολλά από τα εκθέματα να βγαίνουν σε πλειστηριασμό.