Kenstomoto Valkyrie – Μια απίστευτη μετάλλαξη


Αυτή η μοτοσυκλέτα είναι προφανέστατα ένα εκθεσιακό πρωτότυπο, ένα custom σχεδιασμένο να κερδίζει διαγωνισμούς και να συγκεντρώνει την προσοχή και τη δημοσιότητα γύρω από τον δημιουργό του.

  • 1/8/2018

Ο οποίος είναι ο Kenny Yeoh από τη Μαλαισία, ιδιοκτήτης του συνεργείου Kenstomoto που ειδικεύεται σε περίεργες και δύσκολες custom δημιουργίες – όπως το εικονιζόμενο Valkyrie. Όλα αυτά ωστόσο λίγο-πολύ μπορούσε ο καθένας να τα φανταστεί. Ποιος όμως θα έβρισκε τη βάση πάνω στην οποία φτιάχτηκε η κόκκινη Βαλκυρία;

Ο κινητήρας της μοτοσυκλέτας κάποτε κινούσε ένα Kawasaki ER-6n του 2012, πριν πέσει στα χέρια του Yeoh, ο οποίος εμφανέστατα έβλεπε αρκετά Akira όταν ήταν μικρός.

Έκατσε λοιπόν και κατασκεύασε ένα μακρύ πλαίσιο, του φόρεσε το μεσαίο δικύλινδρο της Kawasaki και το επένδυσε με ένα 240/45-17 πίσω λάστιχο, ενώ μπροστά προτιμήθηκε ένα 90/90-21.

Με μήκος 2.89 μέτρα, η 200 κιλών μοτοσυκλέτα κλέβει την παράσταση με κάθε δυνατό τρόπο, με πρωταγωνιστικό χαρακτηριστικό το μπροστινό της σύστημα.

Μοιάζει με τα αρθρωτά hub centre μπροστινά που έχουμ δει επανειλημμένα σε πρωτότυπες κατασκευές, ωστόσο αυτό εδώ ξεχωρίζει διότι για τη διεύθυνση δε χρησιμοποιούνται βραχίονες, μα συρματόσχοινα.

Βέβαια ο δημιουργός της λέει πως προς το παρόν η πρακτική πλευρά της μοτοσυκλέτας δεν τον απασχολεί, όταν όμως θα καθήσει να φτιάξει ένα πιο λειτουργικό μοντέλο σαν αυτό, τότε θα επανεξετάσει το μπροστινό του.

Ως τότε πάντως, το Valkyrie πάει για να διεκδικήσει τη νίκη στο Bike Build-Off της έκθεσης Art of Speed 2018 στη Μαλαισία.