Κawasaki - Τρίτροχο όχημα αλά Polaris Slingshot


ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ Η KAWASAKI ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ SPORT ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΟΧΗΜΑ ΜΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΙΣΩ, ΣΤΟ ΣΤΙΛ ΤΟΥ POLARIS SLINGSHOT, ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΙΔΟΠΟΙΟ ΔΙΑΦΟΡΑ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΙΚΥΚΛΟ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΤΡΟΦΕΣ.

  • 28/5/2020

Οι δυο μπροστινοί τροχοί στο διθέσιο σπορ τρίκυκλο της Kawasaki παραμένουν σταθεροί ως προς τον κατακόρυφο άξονα στις στροφές, όμως το υπόλοιπο όχημα παίρνει κλίση όπως μια μοτοσυκλέτα.

Με μια πολύ πρόχειρη αίσθηση, ο παραπάνω τρόπος συμπεριφοράς ίσως οδηγεί σε υποστροφή υπό συγκεκριμένες συνθήκες, αν και όπως και η Polaris υποψιαζόμαστε πως και η Kawasaki θα εξοπλίσει το όχημα της με Traction Control και ένα σωρό αισθητήρες που θα προάγουν την ασφάλεια, υποβαθμίζοντας την ακραία σπορ συμπεριφορά.

Καθώς οι μπροστινοί τροχοί δεν θα παίρνουν κλίση, τα ελαστικά θα έχουν προφίλ αυτοκινήτου, ενώ το πίσω θα είναι μοτοσυκλέτας.

Ο κινητήρας στις πατέντες είναι εσωτερικής καύσης με συμβατικό κιβώτιο, αν και οι πατέντες αναφέρουν επίσης πως θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ηλεκτροκινητήρας, ή και υβριδικό μοτέρ.

Αντίθετα με το Slingshot, η Kawasaki τοποθετεί τον κινητήρα στο πίσω μέρος, πίσω από τα καθίσματα.

Η αρχική πατέντα είχε αρχικά καταχωρηθεί στην Ιαπωνία στις 22 Νοεμβρίου 2018, ενώ αναμένουμε να δούμε αν θα προχωρήσει τελικά για να μετουσιωθεί σε όχημα παραγωγής.