Kawasaki - Νέα εργοστάσια, επενδύσεις και πλάνα ανάπτυξης


Η Kawasaki έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο πλάνο των επενδύσεων που στοχεύει να κάνει στο άμεσο μέλλον.

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 16/9/2021

Η Kawasaki έδωσε στη δημοσιότητα ένα πρώτο πλάνο των επενδύσεων που στοχεύει να κάνει στο άμεσο μέλλον, πλάνο που περιλαμβάνει νέο εργοστάσιο στο Μεξικό, επέκταση του εργοστασίου της στις Η.Π.Α., επιτάχυνση της εξέλιξης νέων μοντέλων, και ίδρυση νέας εταιρείας αποκλειστικά για δίκυκλα και ATV μέσα στην KHI.

Ο Hiroshi Ito, Πρόεδρος της εταιρείας Μοτοσυκλετών & Κινητήρων στην Kawasaki Heavy Industries, Ltd (KHI) ανακοίνωσε τα αναπτυξιακά σχέδια των “πρασίνων”, που περιλαμβάνουν επενδύσεις 224 εκατομμυρίων ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας στις Η.Π.Α. και στον υπόλοιπο κόσμο μέσα στα επόμενα 5 έτη.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα περιλαμβάνει και την επέκταση του εργοστασίου της Νεμπράσκα στις Η.Π.Α., αλλά και τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στο Μεξικό. Με αυτό τον τρόπο η Kawasaki θα δημιουργήσει χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας σε Η.Π.Α. και Μεξικό.

Παράλληλα, η Kawasaki θα ενισχύσει τις επενδύσεις της στην εξέλιξη νέων προϊόντων για το κοντινό μέλλον, ειδικά στις αγορές των MULE (Side by Side οχήματα), ATV και JetSki, αλλά και σε νέες μοτοσυκλέτες για τον δρόμο και για off-road χρήση, project για ηλεκτρικά και υβριδικά δίκυκλα, αλλά και project με υδρογόνο!

Κι όπως σας είχαμε γράψει στο πρόσφατο παρελθόν, η Kawasaki θα ιδρύσει μια νέα εταιρεία στην Ιαπωνία, που θα είναι μέλος του KHI group, ώστε ο τομέας Powersports (μοτοσυκλέτες, JetSki, και ATV / SSV) να γίνει ανεξάρτητος κάτω από το όνομα “Kawasaki Motors, Ltd” στις αρχές του Οκτωβρίου του 2021.

Τώρα βρισκόμαστε εις αναμονή λεπτομερειών για τα παραπάνω πλάνα της Kawasaki, στις 6 Οκτωβρίου 2021, όπου και λάβει χώρα συνέντευξη τύπου του κ. Ito στο Τόκιο.