Κawasaki – Ετοιμάζει νέο ZX-6R, Euro 4!


Η έλευση των νέων προδιαγραφών ρύπων, Euro 4, αποτέλεσε σύμφωνα με πολλούς, την χαριστική βολή σε μια ιδιαίτερη κατηγορία, αυτή των supersport 600 κ.εκ. 

  • 12/6/2018

Παρά το ότι όντως η παρουσία των μοντέλων έχει μειωθεί δραματικά, η Yamaha με το R6 αλλά και η MV Agusta με το F3 των 675 κ.εκ., την κρατούν ακόμα ζωντανή. Σε αυτές τις δύο εταιρείες, έρχεται όπως όλα δείχνουν να προστεθεί και άλλη μια, η Kawasaki, η οποία φαίνεται πως πρόκειται να παρουσιάσει μια νέα έκδοση του ZX-6R!

Η εταιρεία, πρόσφατα κατέθεσε έγγραφα στην επιτροπή διαχείρισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται προς έγκριση για κυκλοφορία και ένα μοντέλο με τον κωδικό ZX-6R.

Τώρα αν αναρωτιέστε τι σχέση μπορεί να έχει η Καλιφόρνια με την Ευρώπη και πως το γεγονός προμηνύει την παρουσίαση Euro 4 μοντέλου, ενημερώνουμε πως οι προδιαγραφές ρύπων που έχουν θεσπιστεί στην συγκεκριμένη πολιτεία των ΗΠΑ, είναι από τις πλέον αυστηρές της χώρας, “ισοφαρίζοντας” ή ακόμα και ξεπερνώντας τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές!

Συνεπώς, αν μια μοτοσυκλέτα πάρει έγκριση τύπου για κυκλοφορία στην Καλιφόρνια, τότε πολύ άνετα (και νόμιμα…), μπορεί να κυκλοφορήσει και στην Ευρώπη.

Οι πρώτες πληροφορίες για την μοτοσυκλέτα, κάνουν λόγο για “αιχμηρή” σχεδίαση σαφώς επηρεασμένη από το ZX-10R και υψηλό επίπεδο ηλεκτρονικών βοηθημάτων, ενώ σε ότι αφορά στα του κινητήρα, αυτός αναμένεται να είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του τετρακύλινδρου των 636 κ.εκ. που γνωρίζαμε από τις προηγούμενες γενιές του μοντέλου.