Ιταλία - Ο κορωνοϊός... αυξάνει τα δίτροχα στους δρόμους!


Με την γειτονική μας Ιταλία να δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, η καθημερινότητα, ειδικά στις περιοχές που παρουσιάζουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, έχει αλλάξει άρδην.

  • 27/2/2020

Πέραν των “επιδρομών” σε super market και φαρμακεία, οι Ιταλοί έχουν περιορίσει στο ελάχιστον τις μετακινήσεις τους και αποφεύγουν –σωστά- να συνωστίζονται σε κλειστούς χώρους.

Τα ΜΜΜ γνωρίζουν όπως είναι φυσικό μεγάλες… αναδουλειές, ωστόσο με κάποιο τρόπο θα πρέπει να γίνουν οι οποίες μετακινήσεις και αυτό έχει οδηγήσει σε ένα άλλο φαινόμενο: οι δρόμοι των αστικών περιοχών, κατακλύζονται από δίτροχα!

Οι Ιταλοί, επιλέγουν την μοτοσυκλέτα και στο scooter για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες προσωπικής μεταφοράς και αυτό είναι κάτι απόλυτα λογικό, δεδομένου, ότι οδηγώντας δίτροχο, αποφεύγει κανείς τις στενές επαφές, ενώ ως πρόσθετο bonus, μπορεί να θεωρηθεί το γεγονός ότι το κράνος, λειτουργεί εναλλακτικά ως ασπίδα προστασίας από αιωρούμενα σωματίδια με ιϊκό φορτίο… λέμε τώρα.

Όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα, η παρουσία των δίτροχων στους δρόμους είναι πολύ αυξημένη, σε σημείο που να δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση από αυτά, κάτι που δεν καταγραφόταν ως φαινόμενο πριν την έλευση του ιού.