Ηλεκτροκίνητες ZERO σε επιχειρησιακό ρόλο


Στα 100 έχει φτάσει ο αριθμός των αστυνομικών τμημάτων στις ΗΠΑ, που χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες της ZERO για να καλύψουν τις υπηρεσιακές ανάγκες τους. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία στο άμεσο μέλλον, αφού οι εποχούμενοι στα e-bikes της ZERO αστυνομικοί, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για αυτά.

  • 23/11/2018

Όπως δηλώνουν βετεράνοι αστυνομικοί που έχουν γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα στις σέλες συμβατικών μοτοσυκλετών, “χρειάζεται λίγο χρόνο για να συνηθίσει κανείς τα ηλεκτροκίνητα αλλά μετά από αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, τα θετικά σε σχέση με τις συμβατικές περιπολικές μοτοσυκλέτες είναι πάρα πολλά. Έχει αλλάξει ο τρόπος των περιπολιών, οι μοτοσυκλέτες αυτές είναι ελαφριές, πολύ εύκολες στην οδήγηση και το κυριότερο – αθόρυβες, επιτρέποντας μας να έχουμε και το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού πλέον. Παράλληλα, η απουσία θορύβου και κραδασμών, τις καθιστά πιο ξεκούραστες, ενώ η συντήρηση τους είναι σχεδόν μηδενική σε έξοδα και χρόνο.”

To γεγονός ότι οι ZERO έχουν αρχίσει να διεισδύουν στον τομέα των υπηρεσιακών οχημάτων της αστυνομίας, αποτελεί άλλον έναν “πονοκέφαλο” για την Harley-Davidson, που είναι επί δεκαετίες ο “παραδοσιακός” και σχεδόν αποκλειστικός προμηθευτής μοτοσυκλετών για την αστυνομία και για άλλα σώματα ασφαλείας στις ΗΠΑ. Ακόμα κρατά γερά, αφού διατηρεί το 80% του μεριδίου αυτού, ωστόσο ο ρυθμός με τον οποία γίνεται η μετάβαση στα ηλεκτροκίνητα θα πρέπει σίγουρα να την προβληματίσει σοβαρά.