ICAROS R – VR εμπειρία μοτοσυκλέτας με πραγματικές κλίσεις!


Το... δράμα που ζούμε όλοι οι σύντροχοι, είναι ότι παρά την τεράστια εξέλιξη στο gaming, τα παιχνίδια με μοτοσυκλέτες έχουν μείνει αρκετά πίσω και ο λόγος είναι ένας, απλός, αλλά πάρα μα πάρα πολύ σημαντικός: ο έλεγχος. Γιατί τι να κάνεις τα super γραφικά, τις πίστες, τους δρόμους, όταν για να στρίψεις και να κατευθύνεις μια μοτοσυκλέτα σε ένα παιχνίδι, πρέπει να πατάς κουμπάκια;

  • 9/1/2019
Οι μοτοσυκλέτες οδηγούνται με ενεργή συμμετοχή του σώματος και οι κλίσεις είναι ο ακρογωνιαίος λίθος όλης αυτής της αίσθησης! Η γερμανική ICAROS φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό, έτσι στην έκθεση CES που “τρέχει” αυτές τις μέρες στο Las Vegas των HΠΑ, είχε στο περίπτερο της ένα σύστημα VR, που πέρα από το software, έχει -και εδώ είναι το ζουμί- και harware, το οποίο επιτρέπει στον παίκτη να παίρνει κλίσεις με το σώμα του!
 
Η γερμανική ICAROS φαίνεται να το αντιλαμβάνεται αυτό, έτσι στην έκθεση CES που “τρέχει” αυτές τις μέρες στο Las Vegas των HΠΑ, είχε στο περίπτερο της ένα σύστημα VR, που πέρα από το software, έχει -και εδώ είναι το ζουμί- και harware, το οποίο επιτρέπει στον παίκτη να παίρνει κλίσεις με το σώμα του!
 
Πρόκειται για μια βάση, με μια ανάπτυξη που στηρίζεται σε  ένα ημικύκλιο, το οποίο μπορεί να “γλιστρά” πάνω σε ράουλα, επιτρέποντας έτσι τις κλίσεις δεξιά και αριστερά. Αισθητήρες καταγράφουν τις μοίρες τις κλίσεις και επικοινωνούν με το VR Headset, προκειμένου να υπάρχει μια αληθοφανής αλλαγή στο επίπεδο του ορίζοντα. 
 
Τo ICAROS R, λειτουργεί προς το παρόν μόνο με VR Headset και smartphone Android ή VR συστήματα βασισμένα σε Windows PC και δεν μπορεί να εκτελέσει χρέη “generic” controller για παιχνίδια στο PS4 ή σε άλλες κονσόλες. 
 
Η ICAROS έχει εξελίξει ένα παιχνίδι, το Hypermoto, για το οποίο δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες, πέραν ενός video μικρής διάρκειας. Εκεί που υπάρχει φυσικά το μεγαλύτερο θέμα, είναι η τιμή, η οποία ξεκινά από τα 7.400 ευρώ... συγνώμη αλλά με αυτά τα χρήματα αγοράζεις μια χαρά μοτοσυκλέτα και έχεις Reality χωρίς το “V” μπροστά.