Honda – Το παπί προς την δόξα τραβά… ξανά!


Το μοντέλο θρύλος, το απόλυτο best seller όχημα όλων των εποχών, το ανυπέρβλητο “παπί”, ετοιμάζεται για μια δεύτερη περίοδο κυριαρχίας, όντας προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα της ηλεκτροκίνητης εποχής. 

  • 11/6/2018

Το EV Cub, εξελίσσεται εδώ και καιρό από την Honda και η φιλοδοξία της εταιρείας είναι να αποτελέσει, τον “ευαγγελιστή” της ηλεκτροκίνησης, να διαδώσει στον κόσμο δηλαδή αυτό το νέο τρόπο δίτροχής μετακίνησης.

Η πίστη σε αυτό το όραμα, δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό της εταιρείας όμως. Πριν ακόμα κυκλοφορήσει το μοντέλο, πριν καλά – καλά ανακοινωθεί κάτι σχετικό με την παρουσίαση του, τα ιαπωνικά ταχυδρομεία, ήρθαν σε συμφωνία με την Honda, προκειμένου να προμηθευτούν έναν στόλο EV Cub για τις ανάγκες της διανομής δεμάτων και αλληλογραφίας.

Είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο, που ένα δίτροχο ηλεκτροκίνητο όχημα, εντάσσεται σε υπηρεσιακό ρόλο και μάλιστα μεγάλη κλίμακας. Ωστόσο το νέο δεν είναι μόνο αυτό, αφού για να καταστεί δυνατό κάτι τέτοιο, απαιτείται και η δημιουργία υποδομών, δηλαδή σταθμών φόρτισης και ανταλλαγής μπαταριών.

Τα ιαπωνικά ταχυδρομεία, πρόκειται σε συνεργασία με την Honda να δημιουργήσουν τέτοιους σταθμούς σε κάθε παράρτημα τους σε όλη την Ιαπωνική επικράτεια, φιλοδοξώντας σε αυτούς να εξυπηρετούνται και άλλα ηλεκτροκίνητα δίτροχα πέρα των EV Cub της υπηρεσίας.

Κάτι τέτοιο ανοίγει σίγουρα τον δρόμο για την ευρεία χρήση e-moto και e-scooter στην Ιαπωνία, αφού δημιουργείται ένα πολύ μεγάλο και πυκνό, δίκτυο φόρτισης και ανεφοδιασμού.