Honda στα δικαστήρια με την Hero


Η Honda κατέθεσε μήνυση ενάντια στη Hero Electric για αντιγραφή του design ενός scooter της, απαιτώντας την παύση της παραγωγής, πώλησης ή διαφήμισης του Hero Electric Dash.

  • 5/6/2020

Στη μήνυση, η Honda αναφέρει πως η Hero Electric έκλεψε το σχέδιο που χρησιμοποιεί η ιαπωνική εταιρεία στο scooter Moove. Κι αν δει κανείς φωτογραφίες από τα 2 scooter δίπλα-δίπλα, η αλήθεια είναι πως παθαίνει σοκ από την εντυπωσιακή τους ομοιότητα.

Ειδικά όσον αφορά στα φωτιστικά σώματα, εμπρός και πίσω, στην ουρά αλλά και στη μάσκα μπροστά, η Hero λες και… αγόρασε εξαρτήματα από Honda Moove και τα έβαλε χωρίς ντροπή στο δικό της scooter.

Το Moove δεν πωλείται στην Ινδία, ούτε είναι και νέο scooter, καθώς είχε σχεδιαστεί το 2014 και πωλούνταν σε αρκετές ασιατικές αγορές μέχρι το 2017. Πιθανώς οι σχεδιαστές της Hero να σκέφτηκαν πως κανείς δεν θα διαμαρτυρόταν αν έκλεβαν το design ενός μοντέλου που έχει αποσυρθεί από την παραγωγή. Όμως έκαναν λάθος.

Το Ανώτατο Δικαστήριο στο Νέο Δελχί θα ακούσει την πλευρά της Hero στις 11 Ιουνίου του 2020, αν και οτιδήποτε και να πουν οι Ινδοί, οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους.

Βρισκόμαστε εις αναμονή των εξελίξεων.