Honda - Πατέντες για εξωτερικούς αερόσακους αυτοκινήτων


Εδώ και χρόνια διάφορες εταιρείες έχουν κάνει έρευενες ή έχουν εξωτερικούς αερόσακους αυτοκινήτων, με στόχο την προστασία πεζών, ποδηλατών και αναβατών μοτοσυκλέτας σε ενδεχόμενη σύγκρουση. Τώρα, στις παραπάνω εταιρείες προστίθεται και η Honda, σύμφωνα με πατέντες που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο.

  • 23/4/2020

Το σύστημα θα δουλεύει με αισθητήρες και κάμερες, που θα μπορούν να αντιληφθούν μια επερχόμενη σύγκρουση, αντιλαμβανόμενοι παράλληλα το είδος του αντικειμένου που θα συγκρουστεί με το αυτοκίνητο, αν δηλαδή πρόκειται για πεζό ή αντικείμενο, και στην πρώτη περίπτωση θα μπορούν να κρίνουν αν ο πεζός / αναβάτης είναι παιδί ή ενήλικας και αν είναι μικρόσωμος ή μεγαλόσωμος ενήλικας!

Οι παραπάνω πληροφορίες θα καθορίζουν το πόσο γρήγορα και το πόσο πολύ θα φουσκώνουν οι εξωτερικοί αερόσακοι, για την καλύτερη προστασία των πεζών και για να μην τους τραυματίσουν.

Οι πατέντες της Honda, πέρα από τους εξωτερικούς αερόσακους, συνεχίζουν και με περαιτέρω μηχανισμούς ασφαλείας που έχουν σχεδιαστεί να μην επιτρέπουν στον πεζό που θα συγκρουστεί με το όχημα να μπει κάτω από το αυτοκίνητο, ή να γλιστρήσει πάνω από καπό, παρμπρίζ και οροφή, ώστε να αποφευχθούν χειρότεροι τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πατέντες, στη σύγκρουση το καπό θα ανασηκώνεται για να συγκρατήσει τον πεζό!

Μακάρι να δούμε τις παραπάνω τεχνολογίες να εφαρμόζονται σύντομα από τη Honda -αλλά και από άλλους κατασκευαστές-, μειώνοντας έτσι τους τραυματισμούς πεζών ή αναβατών ποδηλάτου και μοτοσυκλέτας σε συγκρούσεις με τα αυτοκίνητα.