Honda - Παραγωγή για το φουτουριστικό CB4X;


Στην EICMA του 2019, η Honda είχε παρουσιάσει το πανέμορφο Street-Adventure concept CB4X, με τον τετρακύλινδρο κινητήρα του CB650R. Τώρα νέες πατέντες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο δείχνουν πως η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζει τη μοτοσυκλέτα για παραγωγή.

  • 6/5/2020

Το εντυπωσιακό εδώ είναι πως οι πατέντες δείχνουν μια μοτοσυκλέτα που ελάχιστα διαφέρει από το πρωτότυπο CB4X, το οποίο ήταν αρκετά ακραίο σε design. Τα πλαστικά έχουν κάποιες ελάχιστες μικροαλλαγές, ενώ μην περιμένετε να δούμε το επίπεδο του εξοπλισμού του concept στο μοντέλο παραγωγής -αναρτήσεις Ohlins, φρένα εκ των κορυφαίων σειρών της Brembo, κ.α..

Μια μοτοσυκλέτα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τη σειρά XR της BMW (F 900 XR, S 1000 XR), πιθανώς σε 2 εκδόσεις, με τους τετρακύλινδρους κινητήρες των CB650R και CB1000R, μοιάζει καλή εμπορική κίνηση, ειδικά αν αναλογιστούμε την επιτυχία των μοντέλων της BMW, αλλά και τη δίψα του κόσμου για Street-Adventure μοντέλα. Και πιο street από την τετρακύλινδρη έκδοση που βλέπουμε εδώ... δεν γίνεται.