Honda – Ετοιμάζει neo sports café CB650R;


Μπορεί η Honda να έχει στην γκάμα της το CB650F, το οποίο είναι ένα πολύ καλό roadster / commuter τετρακύλινδρο μοντέλο, πολύς κόσμος όμως περιμένει την επιστροφή των Hornet, των μεσαίου κυβισμού streetfighter της εταιρείας, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητά και στην Ελλάδα.

  • 9/10/2018

Το καλoκαίρι, Γάλλοι δημοσιογράφοι εκμαίευσαν μια πολύ σημαντική πληροφορία από άνθρωπο της Honda, o οποίος ανέφερε ότι θα σύντομα θα παρουσιαστούν δύο μοντέλα μεσαίου κυβισμού (600-650 κ.εκ.) τα οποία και θα αποτελέσουν την επανατοποθέτηση της εταιρείας σε αυτή την συγκεκριμένη κατηγορία. 

Το αν αυτά τα μοντέλα θα ονομάζονται Hornet, δεν μπορεί να το γνωρίζει κανείς, αυτό που κυκλοφορεί επίσης σαν πληροφορία όμως, είναι ότι το ένα θα έχει αρκετά δυναμικό και σπορτίφ χαρακτήρα και το άλλο θα είναι πιο “ήπιο” και χαμηλών τόνων. 

H Honda φαίνεται ότι δουλεύει ήδη πάνω σε αυτό λοιπόν, αφού το morebikes, δημοσίευσε τα πρώτα σχέδια που κατέθεσε η Honda προς κατοχύρωση. Φυσικά δεν πρόκειται για λεπτομερείς αποτυπώσεις αλλά για μια γενική περιγραφή και αν ξεχωρίζει κάτι ως στοιχείο, είναι ότι φαίνεται ξεκάθαρα το πλαίσιο μονής ραχοκοκκαλιάς, μια δομική λύση που χαρακτήριζε την οικογένεια των Hornet αλλά χρησιμοποιείται επίσης και στην πρόσφατη, “neo sports café” οικογένεια μοντέλων CB125R, CB300R και CB1000R.

Αν υπάρχει ένα χάσμα στα neo sports café, αυτό είναι μεταξύ της έκδοσης των 300 κ.εκ. και αυτής του λίτρου, οπότε εικάζουμε ότι το πιο πιθανό είναι να δούμε σύντομα ένα CB600/650R το οποίο θα ολοκληρώσει την γκάμα της Honda, στα δυναμικά γυμνά μοντέλα.