Harley-Davidson Sportster: Σύντομο διάλειμμα λόγω Euro 5


To Harley-Davidson Sportster, που παράγεται αδιάλειπτα από το 1957, θα κάνει ένα διάλειμμα το πρώτο μισό του 2021, καθώς δεν πληροί τις Euro 5 προδιαγραφές, όμως αναμένεται να επιστρέψει δριμύτερο πριν καν κλείσει η επόμενη χρονιά!

  • ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΑΖΗΣ
  • 18/12/2020

Η αμερικάνικη εταιρεία δεν ανανέωσε το Sportster σύμφωνα με τις Euro 5 προδιαγραφές, και έτσι από τις αρχές του έτους δεν θα το πουλά στην Ευρώπη.

Παρόλο τώρα που λόγω πανδημίας η εταιρεία έχει το δικαίωμα να πουλά για το 2021 το στοκ των Euro 4 μοτοσυκλετών της, το στοκ της σειράς Sportster έχει ήδη εξαντληθεί στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οπότε; Τι θα γίνει τώρα; Θα πέσουν τίτλοι τέλους για την οικογένεια Sportster; Φυσικά και όχι.

Η Harley-Davidson ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια νέα και δραστικά ανανεωμένη οικογένεια που θα διαδεχθεί την υπάρχουσα Sportster. Στην καρδιά των νέων αυτών μοτοσυκλετών θα χτυπά υγρόψυκτος κινητήρας, στα πρότυπα των μελλοντικών Pan-America, Custom και Bronx.

Κάπως έτσι θα αλλάξει δραματικά η ταυτότητα της οικογένειας, καθώς άλλο να μιλάς για 53 άλογα που απέδιδε το Sportster 883 στον στρόφαλο, και άλλο για... 110 hp που αποδίδει ο υγρόψυκτος V2 των 975 κ.εκ. που είδαμε να φορά το επερχόμενο Bronx!

Επίσης, άλλο να μιλάς για τα 65 άλογα που απέδιδε το απερχόμενο Sportster 1200, και άλλο για... 145, στο μεγάλο μοντέλο με τον υγρόψυκτο V2 των 1.250 κ.εκ., στα πρότυπα των μεγάλων Pan-America και Custon 1250!

Κάντε λίγη υπομονή ακόμα, καθώς από ότι ακούμε, θα δούμε τη νέα οικογένεια να παρουσιάζεται μέσα στο καλοκαίρι του 2021, αν και ακόμα δεν γνωρίζουμε υπό ποια ονομασία. Θα συνεχίσουν δηλαδή να ονομάζονται Sportster ή θα έχουμε τη γέννηση ενός νέου ονόματος που θα συνοδεύει / σηματοδοτεί καλύτερα την έκρηξη επιδόσεων τους;