H Zontes μεγαλώνει με νέο τρικύλινδρο μοτέρ


Η Κινεζική εταιρεία ετοιμάζει έναν νέο κινητήρα, τρικύλινδρο σε σειρά και χωρητικότητα που σημειώνει ένα μεγάλο άλμα κυβισμού.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 31/5/2021

Η Zontes δραστηριοποιείται εδώ και λίγα χρόνια στην Ελληνική αγορά υπό την ομπρέλα της Daytona Motors με μια γεμάτη γκάμα μοντέλων από 50 ως και 500 κυβικά εκατοστά.

Η οικογένεια αυτή ωστόσο αναμένεται να μεγαλώσει σύντομα, καθώς αποκαλύφθηκε στην Κίνα πως η Zontes σχεδιάζει έναν υγρόψυκτο τρικύλινδρο σε σειρά κινητήρα με χωρητικότητα μεταξύ 800 και 1000 cc.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τις φήμες που διατρέχουν τον Κινεζικό Τύπο, αρχικά σχεδιάζεται μια έκδοση 800 cc, η οποία ενδεχομένως θα πλαισιωθεί από μεγαλύτερες εκδοχές της.

Περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν δεν έχουμε, μιας και οι αναζητήσεις στα Κινεζικά κοινωνικά δίκτυα δεν είναι και ακριβώς εύκολη υπόθεση, τόσο ως προς την εύρεση στοιχείων, όσο και προς την αξιοπιστία αυτών.

Πέρυσι είχε κυκλοφορήσει ένα ψηφιακό σχέδιο μιας γυμνής μοτοσυκλέτας που φερόταν να εξελίσσει η Zontes και σε αυτήν ξεχώριζε ο κινητήρας που σχεδιαστικά θυμίζει πολύ τον CP3 της Yamaha από τα MT-09, Tracer 9 κ.ο.κ., ωστόσο στις νέες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν με τον κινητήρα και κάποια κομμάτια του (στρόφαλοι, κύλινδροι) αυτός εμφανίζεται αρκετά διαφορετικός στην πράξη.

Ίσως ο παραλλαγμένος CP3 θα βρέθηκε στο αρχικό σχέδιο μόνο και μόνο για τη νοητική σύνδεση με την τρικύλινδρη αρχιτεκτονική κατά την κρίση του ψηφιακού καλλιτέχνη.

Όπως και να έχει, τα δυναμικά πλάνα της Zontes αποκαλύπτονται δείχνοντάς μας μια ακόμη δυνατή εναλλακτική που αναμένεται να βάλει δύσκολα στην καθεστηκυία τάξη Ιαπώνων και Ευρωπαίων.

Πηγή: Newmotor.com.cn