Η Yamaha θα επενδύσει 100 εκατομμύρια δολάρια σε start-up!


ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΣΤΗΝ SILICON VALLEY ΤΩΝ ΗΠΑ, ΕΠΕΛΕΞΕ Η YAMAHA ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (YAMAHA MOTO EXOLORATORY FUND), ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ. 

  • 14/12/2018

Φυσικά το ενδιαφέρον εστιάζεται σε startups τεχνολογικού και ερευνητικού χαρακτήρα και ειδικότερα σε αυτά που θα δραστηριοποιούνται σε τομείς όπως το δίκτυο και η ανάπτυξη της V2V επικοινωνίας μεταξύ οχημάτων, η ρομποτική και τα αυτόνομα οχήματα. 

Ήδη η Yamaha χρηματοδοτεί εννέα τέτοιου τύπου νεοφυείς επιχειρήσεις και όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, υπάρχει πλάνο για την επένδυση του ποσού των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.  

Οι λόγοι είναι βέβαια προφανείς, η Yamaha, ως μια από τις πιο τολμηρές και πρωτοπόρους εταιρείες στον χώρο της μοτοσυκλέτας, θέλει όχι απλά να είναι ενήμερη αλλά να συμμετέχει ενεργά στις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις που άπτονται γενικότερα στο τομέα των οχημάτων και των προσωπικών μεταφορών.