H Yamaha πατεντάρει αερόσακο για σκούτερ


Δίκυκλο και αερόσακος, μια σχέση που δεν έμελλε να ξεφύγει από τη μοναδικότητα της Honda Gold Wing ως τώρα. Η αλήθεια είναι πως η εφαρμογή αερόσακου σε μοτοσυκλέτα ή σκούτερ δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, αλλά αν εξαιρέσουμε τις σκυφτές θέσεις οδήγησης – που έχουν ρεαλιστικές ασυμβατότητες, είναι η αλήθεια – υπάρχει ένας σκασμός από μοντέλα που εύκολα θα μπορούσαν να έχουν έναν αερόσακο.

  • 3/10/2018

Η Honda έγινε η πρώτη που τον έβαλε στην τουριστική της ναυαρχίδα, Gold Wing, αλλά κάπου εκεί το ενδιαφέρον ατόνησε.

Η Yamaha, με τη σειρά της, παρουσίασε ένα πρωτότυπο στο Τόκυο το 2006, τοποθετώντας τον αερόσακο στο πάτωμα ενός σκούτερ Maxam 250, ωστόσο ούτε αυτό το είδαμε ποτέ στην παραγωγή.

Πέρασαν 12 χρόνια και πάλι το θέμα ανακινείται στην επιφάνεια, αυτή τη φορά εξαιτίας μιας πατέντας που φέρεται να κατέθεσε η Yamaha, στα σχέδια της οποίας διακρίνεται ένας αερόσακος σε ένα σκούτερ – όπου ο διαθέσιμος χώρος επιτρέπει κάτι τέτοιο.

Προφανώς δε μπορούμε να γνωρίζουμε αν αυτή η πατέντα συνδέεται με βλέψεις παραγωγής στο άμεσο μέλλον, πάντως στην εποχή που στο όνομα της ασφάλειας οι μοτοσυκλέτες έχουν γεμίσει ηλεκτρονικά βοηθήματα δε θα μας έκανε καμιά εντύπωση αν και ο ταπεινός αερόσακος βρει τη θέση του. Δοκιμασμένη, προσιτή και ευρέως διαδεδομένη τεχνολογία είναι εδώ και δεκαετίες, γιατί όχι;