Η ταχύτερη Triumph όλων των εποχών, είναι η Rocket 3 R των 2.500 κ.εκ.


ΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΜΑΤΙΚΟ VIDEO, Η TRIUMPH ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ (ΑΛΙΜΟΝΟ) ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΣΕ ΚΥΒΙΣΜΟ –ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΠΗ- ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΣΤΗΝ R ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ.

 

  • 28/2/2020

Rocket 3 R στην πίστα λοιπόν, όπου και χρειάστηκε 2,73 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση, στα 60 μίλια ανά ώρα (96,5 χλμ./ώρα). 

Τώρα σε ότι αφορά στο “Record” να εξηγήσουμε ότι πρόκειται για “Triumph Record”, όπως αναφέρεται στο description του video, δηλαδή “ενδοεταιρικό”, που αφορά στα μοντέλα παραγωγής των Βρετανών. 

Ωστόσο πρόκειται για μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις όπου δίνονται επίσημα στοιχεία επιδόσεων για μια μοτοσυκλέτα παραγωγής και εμμέσως πλην σαφώς, η Triumph πετάει το γάντι στους υπόλοιπους κατασκευαστές, πόσο μάλλον σε αυτούς που έχουν ανταγωνιστικά μοντέλα στην γκάμα τους. 

Ανταγωνιστικά με την ευρύτερη έννοια του muscle bike βέβαια, καθότι 2.500 κ.εκ., μοτοσυκλέτα παραγωγής, όχι, δεν υπάρχει άλλη στην αγορά.  

Το ρεκόρ  καταγράφθηκε στην πίστα της Cartagena της Ισπανίας, στις 6 Οκτωβρίου 2019, με μια μοτοσυκλέτα προπαραγωγής, η οποία δεν είχε υποστεί καμία μετατροπή, πλην της αφαίρεσης των καθρεπτών και της βάσης της πινακίδας.