Η Suzuki θα είναι στο MotoGP για τουλάχιστον άλλα 5 χρόνια


Άλλη μια Κατασκευάστρια εταιρεία επιβεβαίωσε το μέλλον της στο κορυφαίο πρωτάθλημα ταχύτητας του πλανήτη.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 22/4/2021

Φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, εκτός από όλα τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει με το γνωστό θέμα υγείας, είναι και στη χρονιά λήξης των συμβολαίων των ομάδων που συμμετέχουν.

Έτσι σταδιακά υπογράφονται οι νέες συμβάσεις που θα ισχύσουν για την πενταετία 2022-2026 και τις οποίες έχουν ήδη τιμήσει οι Ducati, Honda, KTM και Yamaha.

Πλέον η συλλογή υπογραφών της Dorna συμπεριλαμβάνει πλέον και τη Suzuki, επιβεβαιώνοντας πως θα είναι παρούσα τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα που κατέκτησε πέρυσι με τον Joan Mir μετά από 20 χρόνια ανομβρίας.

Θυμίζουμε πως η Suzuki είχε αποχωρήσει – ελέω οικονομικής κρίσης – από το MotoGP το 2011, για να επιστρέψει με νέα μοτοσυκλέτα το 2015 και να γράψει μια νέα χρυσή σελίδα στην αγωνιστική της ιστορία.

Από τα εργοστάσια του MotoGP απομένει μόνο η υπογραφή της Aprilia, η οποία θεωρείται βέβαιη, καθώς οι Ιταλοί έχουν επενδύσει σε μια ολοκαίνουργια μοτοσυκλέτα φέτος, η οποία δείχνει επιτέλους αρκετά ανταγωνιστική ώστε ο Aleix Espargaro να μας υπόσχεται πως το 2021 είναι η χρονιά που θα επιστρέψει στο βάθρο.

Πηγή: Suzuki Racing