Η Suzuki σκέφτεται ηλεκτρικά και... εκκεντρικά


ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, Η SUZUKI ΕΞΕΛΙΣΣΕΙ ΕΝΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ, ΠΟΥ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ, ΦΕΡΝΟΝΤΑΣ ΕΜΦΑΝΙΣΙΑΚΑ ΣΕ… BOARD TRACKER!

  • 2/7/2020

Κλιπόν στο τιμόνι με bonus ένα αεροδυναμικό βοήθημα που θυμίζει λιτή μάσκα, επίπεδη σέλα, μυστήριο πιρούνι, μπαταρίες τοποθετημένες η μια πάνω από την άλλη στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, κτηνώδες ψαλίδι, και περίεργες ζάντες με ελαστικά χαμηλού προφίλ. Εξαιρετικά ιδιαίτερη κατασκευή, που θα μπορούσε να αποτελεί απλώς ένα όχημα επίδειξης, για να πατενταριστούν πάνω του διάφορες νέες τεχνολογίες.

Το ανάποδο πιρούνι ενώ στο κάτω μέρος του δείχνει συμβατικό, ψηλά τα καλάμια αποκτούν αεροδυναμικό σχήμα και ενώνονται πριν την κεφαλή, όπως στα ποδηλατικά πιρούνια.

Οι τροχοί δείχνουν τεράστιοι, καμία σχέση με εκείνους των μοτοσυκλετών, και θα μπορούσαν να ανήκουν σε ποδήλατο, με διαστάσεις 26-29 ίντσες. Το ίδιο ποδηλατικά δείχνουν και τα ελαστικά χαμηλού προφίλ από το πλάι, όμως στις πατέντες που βλέπουμε το όχημα από το πίσω μέρος, φαίνεται το μεγάλο πλάτος τους που θυμίζει μοτοσυκλέτα.

Ο υγρόψυκτος ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ανάμεσα στα μαρσπιέ του αναβάτη, ενώ οι μπαταρίες είναι αφαιρούμενες.

Ολόκληρο το πίσω μέρος του οχήματος (κινητήρας, μαρσπιέ, σέλα, ψαλίδι, πίσω τροχός) μπορεί να αφαιρεθεί μόλις με 4 βίδες! Κάπως έτσι οι Ιάπωνες θα μπορούσαν να παρουσιάσουν και βενζινοκίνητη έκδοση, με τον θερμικό κινητήρα να αντικαθιστά εύκολα και γρήγορα τον ηλεκτρικό.

Τέλος, από ότι φαίνεται, η Suzuki εφοδιάζει το concept bike της και με έναν χαμηλής απόδοσης βενζινοκινητήρα που λειτουργεί ως γεννήτρια και διαθέτει τη δική του μικρή μπαταρία.