H Royal Enfield σε τροχιά ανάπτυξης


Η “γηραιά” εταιρεία του χώρου της μοτοσυκλέτας, με την έννοια του ότι το ιστορικό της νήμα ξεκινά το 1901, έχει τα τελευταία χρόνια, μπει σε μια νέα τροχιά. Για τους περισσότερους η Royal Enfield, συνδέεται με την κατασκευή κλασσικών μοτοσυκλετών, ωστόσο μοντέλα όπως το Himalayan, τα Interceptor και Continental GT και το πρωτότυπο “ΚΧ”, δημιουργούν μια νέα δυναμική. 

  • 5/4/2019

Αυτή η δυναμική διατρανώνεται με την ανακοίνωση του ομίλου της Eicher, στην οποία ανήκει η Royal Enfield, όπου θέλει 100.000.000 δολάρια, να επενδύονται για το τρέχον οικονομικό έτος, στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.   

Ένα μέρος αυτού του ποσού θα διατεθεί για την ολοκλήρωση του υπό κατασκευή τεχνολογικού κέντρου της Royal Enfield στην περιοχή του Vallam Vadagal της Ινδίας, ενώ το υπόλοιπο, θα χρηματοδοτήσει αποκλειστικά το τμήμα έρευνας και εξέλιξης, που θα στεγάζεται σε αυτό. 

Το αντικείμενο του R&D τμήματος θα είναι η σχεδίαση και η δημιουργία νέων μοντέλων, με έμφαση στους μεσαίους κυβισμούς, καθώς και η σύμπλευση και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στην Ινδία αλλά και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. 

Η Ινδία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την Royal Enfield και σίγουρα θα συνεχιστεί η επένδυση και η ανάπτυξη της εταιρείας εκεί, ωστόσο στα άμεσα σχέδια, συγκαταλέγεται και η διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές, με τον στρατηγικό σχεδιασμό να προβλέπει την δημιουργία γραμμών παραγωγής, στην Ταϋλάνδη. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη εγκατάσταση εργοστασίου της Royal Enfield, εκτός ινδικού εδάφους. 

Προφανώς λοιπόν, στην Royal Enfield θα ακολουθήσουν μια ανάπτυξη με δύο σκέλη.  Από  την μια οι αναπτυσσόμενες αγορές, με μια κατάλληλα προσαρμοσμένη γκάμα και από την άλλη, οι δυτικές αγορές, με την δημιουργία μοντέλων που θα εκμεταλλεύονται την κλασική κληρονομιά της εταιρείας και θα ικανοποιούν την νεορετρό τάση.  

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον!