MOTO AND BIKER ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ROYAL ENFIELD

H Royal Enfield σε τροχιά ανάπτυξης 5/4

 • img

Η “γηραιά” εταιρεία του χώρου της μοτοσυκλέτας, με την έννοια του ότι το ιστορικό της νήμα ξεκινά το 1901, έχει τα τελευταία χρόνια, μπει σε μια νέα τροχιά. Για τους περισσότερους η Royal Enfield, συνδέεται με την κατασκευή κλασσικών μοτοσυκλετών, ωστόσο μοντέλα όπως το Himalayan, τα Interceptor και Continental GT και το πρωτότυπο “ΚΧ”, δημιουργούν μια νέα δυναμική. 

Αυτή η δυναμική διατρανώνεται με την ανακοίνωση του ομίλου της Eicher, στην οποία ανήκει η Royal Enfield, όπου θέλει 100.000.000 δολάρια, να επενδύονται για το τρέχον οικονομικό έτος, στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.   

Ένα μέρος αυτού του ποσού θα διατεθεί για την ολοκλήρωση του υπό κατασκευή τεχνολογικού κέντρου της Royal Enfield στην περιοχή του Vallam Vadagal της Ινδίας, ενώ το υπόλοιπο, θα χρηματοδοτήσει αποκλειστικά το τμήμα έρευνας και εξέλιξης, που θα στεγάζεται σε αυτό. 

Το αντικείμενο του R&D τμήματος θα είναι η σχεδίαση και η δημιουργία νέων μοντέλων, με έμφαση στους μεσαίους κυβισμούς, καθώς και η σύμπλευση και συμμόρφωση με τις προδιαγραφές ρύπων που ισχύουν στην Ινδία αλλά και στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου. 

Η Ινδία παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για την Royal Enfield και σίγουρα θα συνεχιστεί η επένδυση και η ανάπτυξη της εταιρείας εκεί, ωστόσο στα άμεσα σχέδια, συγκαταλέγεται και η διείσδυση στις αναπτυσσόμενες αγορές, με τον στρατηγικό σχεδιασμό να προβλέπει την δημιουργία γραμμών παραγωγής, στην Ταϋλάνδη. Σημειώνεται ότι αυτή θα είναι η πρώτη εγκατάσταση εργοστασίου της Royal Enfield, εκτός ινδικού εδάφους. 

Προφανώς λοιπόν, στην Royal Enfield θα ακολουθήσουν μια ανάπτυξη με δύο σκέλη.  Από  την μια οι αναπτυσσόμενες αγορές, με μια κατάλληλα προσαρμοσμένη γκάμα και από την άλλη, οι δυτικές αγορές, με την δημιουργία μοντέλων που θα εκμεταλλεύονται την κλασική κληρονομιά της εταιρείας και θα ικανοποιούν την νεορετρό τάση.  

Οι εξελίξεις αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον!     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • EYELIGHTS 11/4

  Eyelights - HUD για κάθε κράνος!

  Είναι αναμφίβολα μια από τις νέες τεχνολογίες που θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο. Ήδη στην αγορά κυκλοφορούν ανάλογα συστήματα Head-Up Display (HUD), στην πλειοψηφία τους εντεταγμένα σε μια νέα γενιά αποκαλούμενων ως "έξυπνων κρανών", όπως είναι τa Skully, Jarvish...

 • HARLEY DAVIDSON 10/4

  Νέος κινητήρας από την Harley-Davidson

  Το Motorcycle.com δημοσίευσε μια σειρά τεχνικών διαγραμμάτων, που απεικονίζουν λεπτομερώς τον νέο V2 της Harley-Davidson, που θα εξοπλίσει τα μελλοντικά Pan America, Streetfighter και Custom.

 • ΝΕΑ ΑΓΟΡΑΣ 10/4

  Γκοργκόλης Α.Ε. - Τώρα μπορείς να αγοράσεις online

  Η Γκοργκόλης Α.Ε. πρωτοτυπεί εισάγοντας στην αγορά μια νέα διάσταση την αγορά. Μπορείς τώρα να αποκτήσεις επιλεγμένα μοντέλα της SYM και της Daytona από την άνεση του σπιτιού σου, μέσω μιας online πλατφόρμας παραγγελιών, πληρώνοντας με πιστωτική κάρτα και έως 36 άτοκες δόσεις...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 10/4

  Video - O Rossi οδηγά mini bike

  Ως γνωστόν, ο Valentino Rossi δεν είναι πια μόνο ένας σπουδαίος πρωταθλητής και μεταξύ των κορυφαίων αναβατών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP. Πλέον είναι και ο ιθύνων νους μιας ακαδημίας αναβατών που έχει ήδη βγάλει μια σειρά δυνατών ταλέντων και φαίνεται πως οι "...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 9/4

  Aναβάτης θα κάνει τον γύρο τoυ κόσμου σε 55 ημέρες

  Για την Ελβετία και τους Ελβετούς έχουν γραφτεί πολλά, σχετικά με το πόσο “στρωμένα” είναι τα πράγματα για τους πολίτες που ζουν σε μια από τις ασφαλέστερες χώρες, απολαμβάνοντας επίσης, έναν από τους υψηλότερους δείκτες βιοτικού επιπέδου.

 • HONDA 9/4

  Η Honda πατεντάρισε κράνος με αναγνώριση προσώπου

  Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αλλά πρόκειται για πραγματική πατέντα που κατέθεσε η Honda στις ΗΠΑ για κατοχύρωση και πήρε αριθμό πρωτοκόλλου. Πρόκειται για ένα κράνος, το οποίο φέρει στο εσωτερικό του στερεκοπική κάμερα η οποία αναγνωρίζει το πρόσωπο του αναβάτη που το...

 • ΒΜW MOTORRAD 8/4

  BMW F 750 και F 850 GS με όφελος έως €1

  Η Ελληνική αντιπροσωπεία της BMW Motorrad ανακοινώνει μια προσφορά σε δύο από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της.

 • ROYAL ENFIELD 5/4

  H Royal Enfield σε τροχιά ανάπτυξης

  Η “γηραιά” εταιρεία του χώρου της μοτοσυκλέτας, με την έννοια του ότι το ιστορικό της νήμα ξεκινά το 1901, έχει τα τελευταία χρόνια, μπει σε μια νέα τροχιά. Για τους περισσότερους η Royal Enfield, συνδέεται με την κατασκευή κλασσικών μοτοσυκλετών, ωστόσο μοντέλα...

 • HONDA 5/4

  Honda - Ετοιμάζει σέλα με... ψύξη / θέρμανση!

  Θερμαινόμενες σέλες υπάρχουν στην αγορά, είτε ως εργοστασιακός εξοπλισμός, είτε ως έξτρα, και λειτουργούν με αντιστάσεις. Για ψύξη από την άλλη, δεν υπάρχει κάποιο διαθέσιμο σύστημα.

 • DAYTONA 5/4

  Πρώτη επαφή με το Daytona Must 125

  H Daytona Motors παρουσίασε μια νέα προσθήκη στη γκάμα των μοντέλων 125 κυβικών εκατοστών της και η Γκργκόλης Α.Ε. την έφερε στην Ελλάδα με μια ανταγωνιστικότατη τιμή να τη συνοδεύει.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 4/4

  Honda-Kawasaki-Suzuki και Yamaha έδωσαν τα χέρια!

  Είναι ίσως η σημαντικότερη είδηση της χρονιάς! Οι τέσσερις ιαπωνικές εταιρείες που καθόρισαν και διαμόρφωσαν την μοτοσυκλέτα από την δεκαετία του 1970 και μετά, προχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μια ιστορική μεταξύ τους συμφωνία, η οποία θα αποτελέσει την βάση για...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 4/4

  Γραφένιο - Το υλικό το μέλλοντος για τις ασφαλτοστρώσεις;

  Η Ιταλική τεχνική εταιρεία Interchimica, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ρώμης και την Βρετανική Directa Plus, δημιούργησαν μια νέα βάση ασφαλτόστρωσης στην οποία περιέχεται γραφένιο.

 • ΚΤΕΟ 4/4

  Τα ΚΤΕΟ θα κάνουν ελέγχους για "κατεβασμένα" χιλιόμετρα

  Η νέα υπουργική απόφαση του Χρίστου Σπίρτζη (υπουργείο Μεταφορών), αποσαφηνίζει σε μεγάλο βαθμό τα ερωτήματα που είχαν προκύψει σχετικά με τον έλεγχο των χιλιομετρητών από τα ΚΤΕΟ, μιας πρακτικής που εντάσσεται στο πλαίσιο την κοινοτικής οδηγίας 45/2014.

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 3/4

  Άσφαλτος με προσθήκη γραφένιου

  Η Ιταλική τεχνική εταιρεία Interchimica, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ρώμης και την Βρετανική Directa Plus, δημιούργησαν μια νέα βάση ασφαλτόστρωσης στην οποία περιέχεται γραφένιο. Μάλιστα δοκίμασαν το νέο αυτό υλικό σε τμήμα ενός χιλιομέτρου μιας επαρχιακής οδού...

 • ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ 3/4

  Εισαγγελική παρέμβαση για τα ηλεκτροκίνητα πατίνια!

  Ελλάδα, η χώρα όπου είναι δυνατό να ξεκινήσει σε ευρεία κλίμακα η χρήση ενός μεταφορικού μέσου και να αντιληφθούμε κατόπιν εορτής ότι δεν έχει θεσπιστεί κανένα νομοθετικό και κυκλοφοριακό πλαίσιο για αυτό.