H πολιτεία της Καλιφόρνια εναντίων των "Mongols"


Hells Angels, Bandidos, Mongols. Mοτοσυκλετιστικά κλαμπ τα οποία, μαζί με δεκάδες αντίστοιχα άλλα, δεν έχουν ακριβώς το καταστατικό μιας καθώς πρέπει λέσχης… Μέλη των κλαμπ αυτών, έχουν βρεθεί αντιμέτωπα με τον μισό (και βάλε) ποινικό κώδικα των ΗΠΑ, ενώ ιστορικές, με την κακή έννοια, έχουν μείνει οι “μάχες” μεταξύ τους για την επικράτηση στο πεδίο του δίτροχου εγκλήματος. 

  • 17/1/2019

Ναι, δεν τα λες “καλά παιδιά” σε καμία περίπτωση και σε αυτούς οφείλεται δυστυχώς η στερεοτυπική και άσχημη εικόνα που έχουν ακόμα στην Αμερική για την μοτοσυκλέτα. Στην πολιτεία της Καλιφόρνια όμως, έχουν βαλθεί το τελευταίο διάστημα να ξεμπερδέψουν μια και καλή με αυτά τα “παρεάκια” και πρώτος του στόχος αποτέλεσε η πιο διαβόητη μοτοσυκλετιστική συμμορία της Δυτικής Ακτής, οι Mongols. 

Η αρχή έγινε πολύ πρόσφατα, όταν οι Mongols χαρακτηριστήκαν επίσημα από την πολιτεία της Καλιφόρνια ως εγκληματική οργάνωση, κάτι που δεν ήταν δύσκολο, αφού πολλά από τα μέλη του κλαμπ ήταν “παιδιά – μάλαμα”, έχοντας ποινικούς φακέλους στο μέγεθος τηλεφωνικού καταλόγου.  

To δεύτερο “πλήγμα”, το οποίο σύμφωνα με τις αρχές είναι πιο σημαντικό, αφορά στην “ποινικοποίηση” του εμβλήματος  των Mongols, θεωρώντας ότι όσοι το φέρουν, έχουν μια τάση (κάτι σαν υποχρέωση…) να προβούν σε παραβατικές συμπεριφορές, ώστε να το “τιμήσουν”. 

 Oυσιαστικά δηλαδή, πρόκειται σε λίγες μέρες να επικυρωθεί απόφαση, βάση της οποίας οι αρχές, θα έχουν το δικαίωμα να σταματούν οποιονδήποτε φέρει το έμβλημα των Mongols (συνήθως ραφτό στην πλάτη) και να το κατάσχουν. 

Φανταζόμαστε βέβαια τις “σκηνές κάλους” που πρόκειται να εκτυλιχθούν, όταν αστυνομικοί θα ζητάνε από τέτοια τυπάκια να τους παραδώσουν τα jacket τους αλλά όπως ισχυρίζονται οι εμπνευστές του μέτρου αυτού, το να στερήσεις από μια μοτοσυκλετιστική συμμορία το έμβλημα της, είναι να “σβήνεις” την ταυτότητα και την ύπαρξη της.