Η NERΑ έχει δημιουργηθεί με τρισδιάστατη εκτύπωση


Θεωρείτε τα απλά αντικείμενα που δημιουργούσαν μέχρι τώρα οι 3D εκτυπωτές ως προηγμένη τεχνολογία; Αυτά ανήκουν στην παλαιολιθική εποχή! Πλέον φτιάχνονται μοτοσυκλέτες με την συγκεκριμένη τεχνική!

  • 21/11/2018

H γερμανική εταιρεία BigRep, αποτελεί μια από τις ηγέτιδες δυνάμεις στο 3D printing και σε μια επίδειξη της τεχνογνωσίας της πάνω στο θέμα, δημιούργησε μια ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα, η οποία με εξαίρεση το μοτέρ, το ηλεκτρικό κύκλωμα και τις μπαταρίες, έχει δημιουργηθεί σε ένα τρισδιάστατο εκτυπωτή. 

To όνομα της είναι “NERA” και σύμφωνα με τους δημιουργούς της, πρόκειται για την πρώτη πλήρως εκτυπωμένη με την τεχνική του 3D printing, ηλεκτροκίνητη μοτοσυκλέτα. H NERA, δημιουργήθηκε από το τμήμα ΝowLab 3D της γερμανικής εταιρείας BigRep που μεταξύ άλλων, παράγει και τον πιο εξελιγμένο 3D εκτυπωτή μοντέλων μεγάλη κλίμακας. 

Mε την χρήση ενός τέτοιου μηχανήματος κατασκευάστηκε η NERA, η οποία φέρει μη-πνευματικούς τροχούς, ενώ όλο το ηλεκτρονικό της κύκλωμα, καθώς και οι αισθητήρες της, έχουν ενσωματωθεί  στα δομικά τμήματα που την αποτελούν. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μοτέρ, μπαταρίες και χρόνους φόρτισης δεν έχουν δοθεί και για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουν και πολύ σημασία, αφού το μοντέλο δεν είναι παραγωγής. Αυτό που έχει τεράστια βαρύτητα όμως, είναι το γεγονός ότι μέσω της διαδικασίας του 3D printing, κατασκευάστηκε μια μοτοσυκλέτα!