Η Mahindra απέκτησε τnν Peugeot Motorcycles


H ινδική Mahindra Two-Wheelers απέκτησε το 100% της Peugeot Motorcycles, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Θυμίζουμε πως η Mahindra κατείχε το 51% της Peugeot Motorcycles από το 2015.

  • 29/10/2019

Η Mahindra έχει ήδη αγοράσει τα δικαιώματα να κατασκευάζει και να πωλεί μοτοσυκλέτες με τα ιστορικά σήματα BSA, Jawa και Yezdi, μέσω της θυγατρικής της εταιρείας «Classic Legends».

Παράλληλα με την εξαγορά του 100% της Peugeot Motorcycles, η Mahindra ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει 7 νέα προϊόντα μεταξύ 2019 και 2021, ενώ θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το σήμα της Peugeot στο μέλλον.

Το πλάνο των Mahindra & Peugeot Motorcycles είχε αποκαλυφθεί τον Ιούλιο του 2018, πλάνο που περιελάμβανε τα σχέδια για επέκταση σε νέες χώρες, όπως σε διάφορες ασιατικές αγορές.

Το αρχηγείο της Peugeot Motorcycles θα παραμείνει στην Mandeure της Γαλλίας, ενώ οι σχεδιαστικές ομάδες της Peugeot θα συνεχίσουν να βοηθούν στο design και στην εξέλιξη των προϊόντων της φίρμας.

Μιλώντας για την εξαγορά, ο Rajesh Jejurikar, Πρόεδρος της Mahindra δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βλέπουμε θετική την πορεία της Peugeot Motorcycles. Το Kisbee είναι το δημοφιλέστερο 50άρι στην Ευρώπη, το Metropolis αποκτά μεγαλύτερο μερίδιο πωλήσεων σε Ευρώπη και Κίνα, ενώ έχουμε θετικές αντιδράσεις από την αγορά για το Pulsion.»

Από την άλλη, ο Jean-Philippe Imparato, CEΟ της Peugeot Brand δήλωσε: «Η απόφαση των μετόχων σιγουρεύει πως η Peugeot Motorcycles θα ωφεληθεί από την εξειδίκευση ενός σημαντικού παγκόσμιου παίκτη στον κόσμο των δυο τροχών. Εμείς στην Peugeot συνεχίζουμε να είμαστε αφοσιωμένοι στην μπράντα και να παρέχουμε υποστήριξη σε θέματα σχεδιασμού και καινοτομίας.»

Αναμένουμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την παρουσία της Peugeot Motorcycles στην EICMA 2019.