H Honda σταματά την εξέλιξη του Asimo


Αν και επισήμως η Honda δεν έχει εκδώσει σχετικό δελτίο Τύπου, τα Ιαπωνικά ΜΜΕ μεταδίδουν πως το περίφημο ανθρωποειδές ρομπότ της έκανε τον κύκλο του και πλέον σταματά η περαιτέρω εξέλιξή του.

  • 29/6/2018

Το όνομά του προκύπτει από τα αρχικά Advanced Step in Innovative Mobility και βρίσκεται ανάμεσά μας από το 2000, βασισμένο σε ένα σχέδιο της Honda που ξεκίνησε το 1986. Χρησιμοποιήθηκε εκτενώς για προωθητικούς λόγους, αλλά πίσω από τη διαφήμιση και τις ευχάριστες εκδηλώσεις που στήθηκαν γύρω του, το Asimo έχει προσφέρει ανυπολόγιστες υπηρεσίες σε τομείς όπως η εξέλιξη αισθητήρων και η όλη τεχνολογία γύρω από τη ρομποτική.

Η τελευταία του έκδοση παρουσιάστηκε το 2011, με ύψος 1.30 μέτρα, βάρος 48 κιλά και μέγιστη ταχύτητα βαδίσματος τα 9 km/h. Η τεχνολογία που του επιτρέπει να στέκεται όρθιο, να περπατά και να τρέχει ή να ανεβοκατεβαίνει σκάλες έχει δώσει σημαντική ώθηση σε άλλους τομείς που απασχολούν έντονα τη Honda, όπως είναι τα αυτόνομα οχήματα και η τεχνητή νοημοσύνη.

Είναι βέβαιο πως μέρη του Asimo βρίσκονται πίσω από πρωτότυπα όπως η αυτόνομη μοτοσυκλέτα με το σύστημα Riding Assist που έδειξε πέρυσι η Honda, όπως και ότι τεχνολογίες που εξελίχθηκαν πάνω στο διάσημο ανθρωποειδές θα βρουν τον δρόμο τους σε άλλα προϊόντα της Honda.