H Fantic Motor σχεδιάζει δικύλινδρο κινητήρα


Ο ισχυρός άνδρας της Ιταλικής εταιρείας σχεδόν το αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξη.

  • ΣΠΥΡΟΣ ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ
  • 29/7/2021

Από το 2014 που η Ιταλική εταιρεία VeNetWork απέκτησε τη Fantic Motor, η ανάπτυξη της δεύτερης υπήρξε αλματώδης, για να φτάσει σήμερα σε μια πολύ αισιόδοξη θέση, έχοντας εξαγοράσει τη Minarelli, τρέχοντας μια συνεργασία με τη Yamaha, αλλά και με τον γίγαντα της Κίνας, Zongshen.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fantic, Mariano Roman, μίλησε στο Ιταλικό περιοδικό Motociclismo για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας του και στη συνέντευξη αυτή προσέφερε χρήσιμες πληροφορίες και μια παραλίγο επιβεβαίωση.

Συγκεκριμένα, ο Ιταλός συνάδελφος τον ρώτησε ευθέως να τοποθετηθεί στην έντονη φημολογία πως σχεδιάζει ένα δικύλινδρο μοτέρ μεσαίου κυβισμού, για να πάρει την εξής απάντηση:

“Είναι λίγο νωρίς, μα μπορώ να πω πως σίγουρα θα δείτε κάτι ενδιαφέρον στους ερχόμενους μήνες...”

Εν ολίγοις, μάλλον έχουμε μια έμμεση επιβεβαίωση πως ο καπνός αυτός βγαίνει από φωτιά και μάλιστα κοντινή, καθώς μιλάμε για διάστημα μηνών.

Όπως περιέγραψε ο Roman, προς το παρόν η Fantic δουλεύει για να ενσωματώσει τη Minarelli στην παραγωγική της διαδικασία. Το πλάνο προβλέπει να αναλάβει την παραγωγή όλων των enduro κινητήρων, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα “τον κορεσμό της παραγωγικής της δυνατότητας”.

Μάλιστα, απάντησε έτσι με έργα στις παλιότερες φήμες πως η εξαγορά της Minarelli θα έφερνε απολύσεις προσωπικού στην κατασκευάστρια κινητήρων από τη Μπολόνια, καθώς “η συμφωνία που είχαμε κάνει αγοράζοντας τη Minarelli ήταν να διαφυλάξουμε το 100% του προσωπικού, αν και σύντομα συνειδητοποιήσαμε πως, ευτυχώς, το πρόβλημα είναι το ακριβώς αντίθετο: θα προσλάβουμε και άλλους ανθρώπους”.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Fantic, η αύξηση στην παραγωγική ικανότητα που φέρνει η Minarelli αναμένεται να εκτινάξει τον ετήσιο τζίρο πάνω από τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Στο μεταξύ, η συνεργασία με τη Zongshen, η οποία κατασκευάζει τους κινητήρες 250 και 500 κυβικών των Caballero, θα συνεχιστεί καθώς αποδεικνύεται επωφελής για τους Ιταλούς και σε επίπεδο τεχνογνωσίας. Ωστόσο ο Roman εξήγησε πως η Minarelli αγοράστηκε και για να αναλάβει την κατασκευή νέων κινητήρων, υπονοώντας πως ίσως να κατασκευάζει αυτή τον νέο δικύλινδρο που περιμένουμε και όχι η Zongshen.

Όπως και να έχει, δεν θα αργήσουμε να μάθουμε τα επόμενα βήματα της Fantic Motor.

Πηγή: Motociclismo

[Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται το Fantic Caballero 500 Scrambler Deluxe του 2021]