Η εφαρμογή Google Maps, θα "μαρτυρά" κάμερες και μπλόκα


ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ, Η GOOGLE ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ, ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ, GOOGLE MAPS, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ Η ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΠΛΟΚΑ ΤΗΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ. 

  • 24/10/2019

Τα δεδομένα αυτά, θα εισάγονται φυσικά από τους χρήστες με απλό τρόπο, πατώντας μια επαφική ένδειξη αναφοράς στο εκάστοτε σημείο του δρόμου όπου έχει εντοπιστεί τροχονομικός έλεγχος.

Η λειτουργία αυτή, θα προσφέρει επίσης δυνατότητα και για άλλες, σχετικές με τους δρόμους επισημάνσεις από τους χρήστες, όπως έργα, εμπόδια, ατυχήματα και σημεία προσοχής.

Βέβαια είναι η παράμετρος με το “tag” στις κάμερες και τα μπλόκα που αποτελεί αντικείμενο συζητήσεων, με τις αστυνομικές αρχές σε διάφορες χώρες, να ισχυρίζονται ότι η λειτουργία αυτή δυσκολεύει πολύ το έργο τους και ουσιαστικά “αβαντάρει” τους παραβάτες και ενθαρρύνει την υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, αυξάνοντας τον κίνδυνο στους δρόμους. 

Η Google από πλευρά της, ισχυρίζεται ακριβώς το αντίθετο, ότι με την έναρξη της λειτουργίας αυτής δηλαδή, οι οδηγοί θα είναι πιο προσεκτικοί στους δρόμους, όταν γνωρίζουν και πληροφορούνται ότι υπάρχει επόπτευση και αστυνόμευση.

Σε λίγες μέρες λοιπόν, το Google Maps, τόσο σε Android όσο και σε iOS λειτουργικά συστήματα θα αναβαθμιστεί, προσφέροντας αυτή τη νέα δυνατότητα.