H CFMOTO εξελίσσει ηλεκτρονικές αναρτήσεις που διαβάζουν τον δρόμο


Θα συνδυάζουν τις τεχνολογίες ενεργητικού ελέγχου αναρτήσεων και αισθητήρων/καμερών, ώστε να κάνουν τις μοτοσυκλέτες... μαγικά χαλιά για τους αναβάτες τους.

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΙΣΤΙΛΟΓΛΟΥ
  • 24/1/2024

Ποιο είναι το επόμενο βήμα ανάπτυξης των ηλεκτρονικών αναρτήσεων στη μοτοσυκλέτα; Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διακινούνται στα διεθνή μέσα, ο συνδυασμός τους με κάμερες και αισθητήρες. Τα τελευταία 24ωρα έγινε γνωστό πως η CFMOTO αναπτύσσει ένα σύστημα ενεργητικών αναρτήσεων με ηλεκτρονικό έλεγχο που θα χρησιμοποιεί κάμερες για να προσαρμόζει τη λειτουργία του σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με την πατέντα, οι κάμερες θα "διαβάζουν" το ανάγλυφο του δρόμου μπροστά από τη μοτοσυκλέτα και στην πορεία που ακολουθεί ο αναβάτης, στέλνοντας τα δεδομένα σε κεντρική μονάδα επεξεργασίας. Αυτή με τη σειρά της θα ρυθμίζει τις αποσβέσεις της ανάρτησης ώστε να πετυχαίνει τη βέλτιστη απορρόφηση των κακοτεχνιών. Το ιδεατό σενάριο είναι η ταχύτητα προσαρμογής να είναι τόση ώστε η ανάρτηση απλά να απορροφά τα πάντα πριν τα καταλάβει ο αναβάτης.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η τεχνολογία έχει μελετηθεί και στο παρελθόν, ήδη από τη δεκαετία του 80 με συστήματα σε αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν και κάμερες, αλλά και... σόναρ!

Η πατέντα της συγκεκριμένης περίπτωσης χρησιμοποιεί το σχέδιο της CFMOTO 1250 TR-G, της τουριστικής ναυαρχίδας της εταιρείας που προς το παρόν διατίθεται μόνο στην Κίνα αλλά φημολογείται πως έχει και ευρωπαϊκές βλέψεις.

Με τα σημερινά δεδομένα, ενδεχόμενη εφαρμογή αυτού του συστήματος σε μοντέλο παραγωγής θα σηματοδοτούσε μια παγκόσμια πρωτιά μεταξύ των κατασκευαστών μοτοσυκλετών.