Η Cagiva επιστρέφει!


Η Ιταλική εταιρεία άνοιξε εκ νέου την επίσημη ιστοσελίδα της με μια σκέτη φωτογραφία με το λογότυπό της, το σλόγκαν “Δύναμη στον λαό” και την υπόσχεση πως... έρχεται σύντομα.

  • 3/7/2019

Επισήμως η Cagiva έχει σταματήσει την παραγωγή μοτοσυκλετών από το 2012, καθώς τα μικρά δίχρονα σπορ μοντέλα που πουλούσε βγήκαν σταδιακά εκτός της Euro4 πραγματικότητας, αλλά και την στροφής της παγκόσμιας αγοράς σε ανάλογα τετράχρονα.

Ανήκει στην MV Agusta, αλλά στην ουσία η εταιρεία που ιδρύθηκε από τον Giovanni Castiglioni έχει από το 2016 περάσει στον έλεγχο του Ομίλου Black Ocean και επικεφαλής της πλέον λογίζεται ο 36χρονος Ρώσος Timur Sardarov.

Αυτός λοιπόν έχει ήδη αφήσει τη σφραγίδα του, προβαίνοντας σε κάποιες ηχηρές ανακοινώσεις, Μια εξ αυτών την εκτόξευσε τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνέντευξή του, ανακοινώνοντας πως θα σταματήσει η παραγωγή του τετρακύλινδρου F4 – το 2019 θα είναι η τελευταία του χρονιά.

Επίσης, δήλωσε πως θέλει να επαναφέρει την Cagiva στη ζωή, αυτή τη φορά ως κατασκευάστρια ηλεκτρικών μοτοσυκλετών και μάλιστα αναφέρθηκε ευθέως στην αναβίωση του Elephant ως ηλεκτρική adventure.

Περί της Cagiva μίλησε και ο Giovanni Castiglioni στην EICMA 2018, όπου ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας και εκτελεστικός συνεργάτης του Sardarov στο νέο σχήμα της MV Agusta-Cagiva προανήγγειλλε την επιστροφή της ως κατασκευάστρια αποκλειστικά ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

Συνεπώς, έχουμε πια μια συγκροτημένη εικόνα για το τι κρύβεται πίσω από το “Coming Soon” που κοσμεί πλέον τη βιτρίνα της ιστοσελίδας της, Cagiva.com.

Οι εκτιμήσεις είναι πως η πρώτη κίνηση αναμένεται να γίνει στην EICMA 2019, που ανοίγει τις πύλες της στις 5 Νοεμβρίου στο Μιλάνο, με ένα ή περισσότερα πρωτότυπα μοντέλα ως προάγγελο της επανεισόδου στην παραγωγή.