H βρετανική αστυνομία θα "ψεκάζει" τις συμμορίες με τα scooter


Το συνωμοσιλογικό σενάριο του ότι αεροπλάνα μας ψεκάζουν για να μας κατευνάσουν και μας κάνουν υπάκουους, επαληθεύεται στην Αγγλία, στην προκειμένη περίπτωση βέβαια, με διαφορετικό τρόπο και για διαφορετικούς λόγους.

  • 11/6/2019

Οι περιβόητες πια συμμορίες με τα δίτροχα (κυρίως scooter), που έχουν αυξήσει κατακόρυφα τα ποσοστά εγκλήματος στην Αγγλία, αποτελούν ένα μόνιμο πονοκέφαλο για τις κατά τόπους αρχές στο “νησί”. 

Kατά καιρούς, έχουν εξαγγελθεί πολλές τακτικές από πλευράς της αστυνομίας για την αντιμετώπιση των εγνωσμένου πια προβλήματος, μερικές εκ των οποίων δεν ήταν αυτό που λέμε… “συμβατικές”. 

Πριν από δύο χρόνια, είχε αναφερθεί, ότι οι αρχές, θα χρησιμοποιήσουν ειδικό, ανεξίτηλο και άχρωμο στο ορατό φάσμα σπρέι, με το οποίο θα μαρκάρονται τα κακοποιά στοιχεία και τα δίτροχα τους, προκειμένου να εντοπίζονται αργότερα, με την χρήση ειδικής κάμερας υπεριώδους καταγραφής. 

Το σπρέι αυτό, μπορεί να μείνει στο δέρμα και στα ρούχα για διάστημα 3 μηνών, όσο και αν τριφτεί και πλυθεί κανείς.

Το μέτρο τελικά δεν είχε συνέχεια, ωστόσο πρόσφατο δημοσίευμα της Daily Star, συνοδευόμενο από σχετικές φωτογραφίες, αναφέρει ότι το “ψέκασμα” με το σπρέι πρόκειται να προστεθεί στο… οπλοστάσιο των αρχών για την αντιμετώπιση των εγκληματιών. 

Την αρχή σκοπεύει να την κάνει η αστυνομία της επαρχίας του Στράτφορντσαϊρ, που βρίσκεται στο κέντρο περίπου της χώρας.