H Bajaj δυναμικά στα e-scooter, με νέο όνομα


Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο γενικός διευθυντής της Bajaj, Rajiv Bajaj, επανέλαβε μια παλιότερη θέση του, το ότι σύντομα δηλαδή η εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα των e-scooter, παρουσιάζοντας μοντέλα που θα ανήκουν στην premium κατηγορία.

  • 13/2/2019

Μάλιστα, σημείωσε ότι τα μοντέλα αυτά θα είναι το αντίστοιχο των Tesla αυτοκινήτων σε δύο τροχούς, σε ότι αφορά στην τεχνολογίας που θα φέρουν, μια αν μη τι άλλο τολμηρή δήλωση. 

Ωστόσο τα μοντέλα αυτά, δεν θα φέρουν την επωνυμία Bajaj, παρά το ότι η εξέλιξη και η κατασκευή τους θα πραγματοποιηθεί από την γνωστή ινδική εταιρεία. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην πραγματοποίηση ενός παλιότερου πλάνου, στην δημιουργία δηλαδή μιας νέας εταιρεία,ς με το όνομα “Urbanite” η οποία θα έχει μάλιστα ξεχωριστό δίκτυο πωλήσεων με καταστήματα και dealers.

H Urbanite αναμένεται να συσταθεί μέσα στο 2019, ενώ το πρώτο e-scooter της, θα λανσαριστεί το 2020. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα μοντέλο με ρετρό σχεδίαση, αλλά και αρκετή τεχνολογία, σε ένα πρωτόγνωρο για τα σημερινά δεδομένα της κατηγορίας επίπεδο. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι υπάρχει μια αλλαγή στο marketing της εταιρείας, η οποία ίσως προμηνύει ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στις δυτικές αγορές.