MOTO AND BIKER ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
GOGORO

Gogoro – Συνεργασία με AEON και PGO 22/10/2018

 • img

Η πιο “βιώσιμη” λύση σε ότι αφορά στον θέμα της αυτονομίας με τα ηλεκτροκίνητα, είναι –προς το παρόν τουλάχιστον- οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών, όπου οι χρήστες e-oχημάτων, θα αφήνουν τις άδειες μπαταρίες τους και θα παραλαμβάνουν φορτισμένες. 

Το μεγάλο θέμα βέβαια στην προκειμένη περίπτωση, είναι η συμβατότητα των μπαταριών μεταξύ των διαφορετικών κατασκευαστών.  Για να λυθεί αυτό, θα πρέπει όλοι ή έστω ένας μεγάλος αριθμός κατασκευαστών, να χρησιμοποιούν στα οχήματα τους μια συγκεκριμένη πλατφόρμα μπαταριών, σε ότι αφορά στο μέγεθος και στον τύπο.

H  Gogoro φαίνεται λοιπόν πως έχει ήδη ξεκινήσει την δημιουργία ενός “συνασπισμού κατασκευαστών”,  οι οποίοι θα χρησιμοποιούν μπαταρίες συμβατές με το δίκτυο των  σταθμών ανταλλαγής της εταιρείας, που φθάνουν τους 750 σε αριθμό στην Ταϊβάν. Πρόκειται δηλαδή για ένα από το πλέον εξαπλωμένα δίκτυα στον κόσμο.

Η Yamaha ήταν αυτή που πριν από λίγο καιρό εκδήλωσε πολύ σοβαρά το ενδιαφέρον της για μια ενδεχόμενη συνεργασία με την Gogoro, με την μορφή της παραγωγής e-scooter για την αγορά της Tαϊβάν, συμβατά με το δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών της εταιρείας.

Tώρα άλλες δύο μεγάλες εταιρείες της χώρας, η AEON και η PGO, προσχώρησαν στο συνασπισμό αυτό, πράγμα που σημαίνει ότι έχουμε ήδη μια πολύ ισχυρή συμμαχία στην  Ταϊβάν.

Επιπρόσθετα, η Gogoro ανακοίνωσε συνεργασία τόσο με την κρατική ταχυδρομική υπηρεσία της Tαϊβάν, όσο και με την DHL, οι οποίες αμφότερες θα εξοπλιστούν με ένα στόλο από Gogoro Utilty 2 e-scooters, που αποτελούν τα μοντέλα – “εργάτες” της εταιρείας.

Τέσσερις εταιρείες λοιπόν, δύο μεγάλες ταχυδρομικές υπηρεσίες και 750 σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών, σε μια πολύ μεγάλη αγορά, είναι σίγουρα ένα “πείραμα” το οποίο θα παρακολουθήσουν στενά σε ότι αφορά στην εξέλιξη του, οι περισσότεροι κατασκευαστές στον κόσμο και δεν αναφερόμαστε μόνο σε αυτούς των δύο τροχών!

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτό που πάει να στηθεί στην Ταϊβάν είναι και η μελλοντική εξέλιξη των πραγμάτων σε παγκόσμια κλίμακα, οπότε έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρον θα έχουν φυσικά και οι άλλες συνεργασίες – συνασπισμοί που θα δημιουργηθούν και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 • YAMAHA 26/10/2018

  Ride Yamaha app - Μετατρέπει σε... γκάζι το smartphone σας!

  Το "Ride YAMAHA" είναι ένα smartphone app, που μετατρέπει το κινητό σας σε γκάζι μοτοσυκλέτας! Επιλέξτε μοντέλο, αρχίστε τις γκαζιές... στύβοντας το smartphone, και απολαύστε ήχο.

 • SYM 25/10/2018

  SYM – Τι θα αποκαλύψει στην EICMA;

  Η SYM, πριν από μια εβδομάδα περίπου, έδωσε στην δημοσιότητα μια φωτογραφία που απεικόνιζε την ουρά ενός scooter, χωρίς να αναφέρει τίποτα άλλο σχετικό πέρα του ότι το συγκεκριμένο μοντέλο “έρχεται σύντομα” στην έκθεση του Μιλάνου.

 • TRIUMPH 24/10/2018

  Triumph Speed Twin 2019 - Διαρροή φωτό

  Η Triumph παρουσίασε στο συνέδριο των dealer της το νέο Speed Twin, που έρχεται να κάνει παρέα στο μικρότερο αδελφάκι Street Twin που είδαμε στην Intermot.

 • ZERO MOTORCYCLES 24/10/2018

  Zero Motorcycles 2019 - Aνανεωμένη γκάμα

  Η Zero Motorcycles έχει κάνει άλματα μέσα σε λίγα σχετικά χρόνια από την ίδρυσή της το 2006. Είναι μια από τις λίγες εταιρείες ανά τον κόσμο που διαθέτει μια πλήρη γκάμα μοντέλων και έχει καθιερωθεί παγκοσμίως ως μια πρωτοπόρος των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών.

 • VELDT 23/10/2018

  Veldt Berluti - Κράνος των 3000+ ευρώ!

  H Veldt είναι μια εταιρεία παραγωγής νεορετρό μοτοσυκλετιστικών κρανών, με έδρα το Isle of Man της Βρετανίας. Αυτό από μόνο του προσδίδει ένα κύρος, με τα κράνη της Veldt, να έχουν μια “τσιμπημένη” τιμολόγηση, ενώ στην περίπτωση που κάποιος επιλέξει μια custom...

 • SUZUKI 23/10/2018

  Suzuki – Νέα έκδοση για το Katana στο Μιλάνο

  Η επιστροφή του θρυλικού Katana της Suzuki, πιστοποιήθηκε πριν λίγες εβδομάδες, με την παρουσίαση του μοντέλου παραγωγής, στην έκθεση Intermot της Kολωνίας.

 • ΥΑΜΑΗΑ 22/10/2018

  Yamaha Tenere 700 - Αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση

  Παρουσιάστηκε στην EICMA ως πρωτότυπο, ονομαζόταν Τ7 και έμοιαζε με την απάντηση της Yamaha σε μοτοσυκλέτες όπως το 790 Adventure της ΚΤΜ. Στην πορεία πέρασε ένας χρόνος αναμονής, κατά τον οποίο η Yamaha έστησε το Ténéré 700 World Raid, δίνοντας το πρωτότυπο...

 • MAGNETI MARELLI 22/10/2018

  Magneti Marelli - Πουλήθηκε στην ιαπωνική Calsonic Kansei

  Η μαμά εταιρεία FCA Group (Fiat Chrysler) προχώρησε στην πώληση της Magneti Marelli στην Calsonic Kansei, μια ιαπωνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα μεταφορών και ανήκει στην αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία KKR.

 • GOGORO 22/10/2018

  Gogoro – Συνεργασία με AEON και PGO

  Η πιο “βιώσιμη” λύση σε ότι αφορά στον θέμα της αυτονομίας με τα ηλεκτροκίνητα, είναι –προς το παρόν τουλάχιστον- οι σταθμοί ανταλλαγής μπαταριών, όπου οι χρήστες e-oχημάτων, θα αφήνουν τις άδειες μπαταρίες τους και θα παραλαμβάνουν φορτισμένες.

 • EEZON 19/10/2018

  Eezon e3 – Ηλεκτρικό trike στον αφρό της τεχνολογίας

  Η Eezon είναι μια νέα Ισπανική εταιρεία για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα, όμως φαίνεται πως θα τη μάθουμε καλύτερα στο κοντινό μέλλον. Ο λόγος είναι το πρωτότυπο τρίκυκλο σκούτερ που σχεδιάζει να κατασκευάσει και το οποίο πρωτοπαρουσίασε στις αρχές του Οκτώβρη.

 • MAV AGUSTA 19/10/2018

  MV Agusta F4 Claudio – Ιταλικό όνειρο περιορισμένης παραγωγής

  Ο Claudio Castiglioni (1947-2011), ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους της ιταλικής μοτοβιομηχανίας και ίσως αυτός στον οποίο έμμεσα οφείλεται όλη η αναγέννηση των ευρωπαϊκών εταιρειών. Το όνομα του έχει συνδεθεί με πολλά γνωστά ονόματα του χώρου, όπως της...

 • SYM 18/10/2018

  SYM - Mας προετοιμάζει για "μεγάλη" αποκάλυψη στην EICMA

  Με μια teaser-φωτογραφία η SYM εξιτάρει τη φαντασία μας για το τι θα παρουσιάσει στην EICMA του 2018. Αν ο αυτόματος μεταφραστής έκανε καλά τη δουλειά του από τη επίησημη σελίδα της SYM (στα... ταϊβανέζικα) εδώ έχουμε ένα νέο concept για την εταιρεία!

 • PETROVA 18/10/2018

  RIP Olga Petrova - Θανατηφόρο τροχαίο για διάσημη moto-vlogger

  Δυστυχώς, μετά την Anette Carrion άλλη μια γνωστή στα social media αναβάτρια, έχασε την ζωή της σε ατύχημα, οδηγώντας την μοτοσυκλέτα της.

 • MATT TKOCZ 18/10/2018

  SASUGA e-Moto: Βγαλμένο από ταινίες επιστημονικής φαντασίας

  Ο Πολωνός σχεδιαστής Matt Tkocz, ζει και εργάζεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, με τις δημιουργίες του να απευθύνονται στους χώρους του gaming και του κινηματογράφου. Ο Matt, σαφώς επηρρεασμένος από τον κόσμο της επιστημονικής φαντασίας, σχεδιάζει οχήματα, χαρακτήρες και σκηνικά...

 • KAWASAKI 17/10/2018

  Kawasaki - Φήμες για μπαράζ παρουσιάσεων στο Μιλάνο!

  Το ιαπωνικό περιοδικό Young Machine ειδικεύεται στις εικασίες, ενώ δημιουργεί και πολύ όμορφες Computer Generated φωτογραφίες από τα μοντέλα που 'θα έρθουν'. Τώρα, το YM αναφέρει πως η Kawasaki θα παρουσιάσει 4 νέα μοντέλα στην EICMA, ενώ ένα πέμπτο θα παρουσιαστεί...